Annonce
Nordsjælland

Badesikkerheden skal tjekkes efter Hornbæk-ulykke

Politikerne Jens Bertram og Claus Christoffersen fra henholdsvis De Konservative og Socialdemokratiet med cheflivredder John Mogensen i midten - tirsdag eftermiddag på Hornbæk strand. Foto: Lars Johannessen.
Er skiltningen i orden på sted med farlig understrøm, spørger politiker.

HORNBÆK: Efter endnu en alvorlig badeulykke i Hornbæk skal der nu mere fokus på forholdene på den populære strand. Det mener politikeren Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet, for tiden ferie-vikar for Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

Christoffersen vil tage initiativ til, at repræsentanter fra kommunen sætter sig sammen med Nordsjællands Politi og den nordsjællandske livredningstjeneste for at diskutere situationen. Mødet skal gælde Helsingør og også de to andre nordkystkommuner - Halsnæs og Gribskov.


Annonce

Vi må diskutere, hvordan vi kan sikre området endnu bedre.

Claus Christoffersen, politiker


- Hvis der er mange ulykker i et vejkryds, så overvejer man trafiksikkerheden. Alle relevante myndigheder og andre aktører må se på strandene langs Nordkysten. Jeg tror, at vi kan have identiske problemstillinger i de tre kommuner. Og der kan være, at der er gode idéer, vi kan dele, siger Claus Christoffersen.

Ulykken i Hornbæk skete i vandet ved den vestlige mole, hvor der ofte er farlig understrøm. Derfor har politiet opsat et badning forbudt-skilt på molen, som mange dog ikke adlyder. Inde på stranden har livredderne opsat et beachflag med advarsel om faren for understrøm.

- Vi må diskutere, hvordan vi kan sikre området endnu bedre. Skal der bedre skiltning til? Tydeligere flag? Bøjer i vandet eller andre markeringer? Sådan som det er ikke dag, fungerer det jo ikke så godt, siger Claus Christoffersen.

Direkte ned i hullerne

Den konservative politiker Jens Bertram sidder i bestyrelsen for Nordsjællands Livredningstjeneste. Han påpeger, at der allerede eksisterer et forum, hvor de tre kommuner diskuterer badesikkerheden - blandt i Hornbæk.

- Og når folk vil have, at vi bare skal sætte flere skilte op, må jeg bare spørge, om det andet skilt vil virke bedre end det første? Der er tydelige badning forbudt-skilt på molen, men folk springer alligevel direkte ned i hestehullerne, siger Jens Bertram og fortsætter:

- Og så sker der en ulykke som forleden, hvor vi havde tre livreddere i aktion i det område, hvor man ikke skal bade og ikke er under livredder-opsyn, mens der så ikke er nogle livreddere i det område, som skal være under opsyn. Det er problematisk.

Annonce

Tag hjernen med

Cheflivredder John Mogensen fra Nordsjællands Livredningstjeneste understreger, at strandgæsterne er nødt til at tage deres hjerne med i vandet. En badetur kan være farlig, hvis man ikke følger råd og vejledninger om forholdene, forklarer han.

- Det kan da godt være, at vi er nødt til at have et piktogram med et dødningehoved på molen i stedet for et skilt med tekst, siger Mogensen.

Færre strandgæster, flere farlige situationer

I 2019 var der 1,3 millioner gæster på strandene i Nordsjællands Livredningstjenestens område, der går fra Nivå og op til Lynæs ved Hundested.

Sidste år havde livredderne 38 såkaldte røde aktioner - det er i situationer, hvor der er stor sandsynlighed for, at badegæsterne ville være døde, hvis livredderne ikke havde været på stranden.

I 2020 har der kun været i omegnen af 700.000 badegæster de lokale strande indtil videre. Alligevel har der i år været 31 røde aktioner.

Et beachflag advarer om de farlige strømforhold ved Hornbæk strand. Foto: Lars Johannessen.
Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Pengene værd eller ej: - Hvis valget står mellem kernevelfærd og Catch, vil Catch være stedet, man skal finde pengene

Navne For abonnenter

Ib og Jeanette valgte at stå af hamsterhjulet: Nu bruger de deres tid på at være noget for andre

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Debat

Nu kommer der mere erhvervsstof i dit dagblad

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Annonce