Annonce
Nordsjælland

Badesikkerheden skal tjekkes efter Hornbæk-ulykke

Politikerne Jens Bertram og Claus Christoffersen fra henholdsvis De Konservative og Socialdemokratiet med cheflivredder John Mogensen i midten - tirsdag eftermiddag på Hornbæk strand. Foto: Lars Johannessen.
Er skiltningen i orden på sted med farlig understrøm, spørger politiker.
Annonce

HORNBÆK: Efter endnu en alvorlig badeulykke i Hornbæk skal der nu mere fokus på forholdene på den populære strand. Det mener politikeren Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet, for tiden ferie-vikar for Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

Christoffersen vil tage initiativ til, at repræsentanter fra kommunen sætter sig sammen med Nordsjællands Politi og den nordsjællandske livredningstjeneste for at diskutere situationen. Mødet skal gælde Helsingør og også de to andre nordkystkommuner - Halsnæs og Gribskov.


Vi må diskutere, hvordan vi kan sikre området endnu bedre.

Claus Christoffersen, politiker


- Hvis der er mange ulykker i et vejkryds, så overvejer man trafiksikkerheden. Alle relevante myndigheder og andre aktører må se på strandene langs Nordkysten. Jeg tror, at vi kan have identiske problemstillinger i de tre kommuner. Og der kan være, at der er gode idéer, vi kan dele, siger Claus Christoffersen.

Ulykken i Hornbæk skete i vandet ved den vestlige mole, hvor der ofte er farlig understrøm. Derfor har politiet opsat et badning forbudt-skilt på molen, som mange dog ikke adlyder. Inde på stranden har livredderne opsat et beachflag med advarsel om faren for understrøm.

- Vi må diskutere, hvordan vi kan sikre området endnu bedre. Skal der bedre skiltning til? Tydeligere flag? Bøjer i vandet eller andre markeringer? Sådan som det er ikke dag, fungerer det jo ikke så godt, siger Claus Christoffersen.

Annonce

Direkte ned i hullerne

Den konservative politiker Jens Bertram sidder i bestyrelsen for Nordsjællands Livredningstjeneste. Han påpeger, at der allerede eksisterer et forum, hvor de tre kommuner diskuterer badesikkerheden - blandt i Hornbæk.

- Og når folk vil have, at vi bare skal sætte flere skilte op, må jeg bare spørge, om det andet skilt vil virke bedre end det første? Der er tydelige badning forbudt-skilt på molen, men folk springer alligevel direkte ned i hestehullerne, siger Jens Bertram og fortsætter:

- Og så sker der en ulykke som forleden, hvor vi havde tre livreddere i aktion i det område, hvor man ikke skal bade og ikke er under livredder-opsyn, mens der så ikke er nogle livreddere i det område, som skal være under opsyn. Det er problematisk.

Annonce

Tag hjernen med

Cheflivredder John Mogensen fra Nordsjællands Livredningstjeneste understreger, at strandgæsterne er nødt til at tage deres hjerne med i vandet. En badetur kan være farlig, hvis man ikke følger råd og vejledninger om forholdene, forklarer han.

- Det kan da godt være, at vi er nødt til at have et piktogram med et dødningehoved på molen i stedet for et skilt med tekst, siger Mogensen.

Færre strandgæster, flere farlige situationer

I 2019 var der 1,3 millioner gæster på strandene i Nordsjællands Livredningstjenestens område, der går fra Nivå og op til Lynæs ved Hundested.

Sidste år havde livredderne 38 såkaldte røde aktioner - det er i situationer, hvor der er stor sandsynlighed for, at badegæsterne ville være døde, hvis livredderne ikke havde været på stranden.

I 2020 har der kun været i omegnen af 700.000 badegæster de lokale strande indtil videre. Alligevel har der i år været 31 røde aktioner.

Et beachflag advarer om de farlige strømforhold ved Hornbæk strand. Foto: Lars Johannessen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

I coronaens skygge: Sport for de bedste

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Debat

Debat: Corona-hjælp til kolonister

Annonce