Annonce
Sport

Bagom Bolden: FC Helsingør fik mere end det ene point med fra Silkeborg

Efter tre kampe uden scoringer fandt FC Helsingør netmaskerne hele tre gange i Silkeborg. Foto: Claus Birch).

Et point i Silkeborg, hvor udligningen til 3-3 falder i overtiden efter at være kommet bagud få minutter tidligere, er ikke så tosset. For at sige de mildt.

Det var et point på kontoen i en runde, hvor både Kolding og Vendsyssel tabte, og der derfor kom en lille smule mere afstand til nedrykningsstregen. Ikke uvæsentligt for os, der fortsat skæver ned til den, når vi kigger på FC Helsingørs placering i tabellen. Ni point er der nu, og det er solidt.

Det ene point var dog nærmest sidegevinsten af det, som FC Helsingør fik med fra Jysk Park. Et i øvrigt misundelsesværdigt stadion i Midtjylland. For første gang i fem kampe var der musik i omklædningsrummet efter kampen, og der var store smil på læberne hos både spillere, trænere og ledere. Det betyder mere end et enkelt point. Forskellen på at tabe på et mål imod to minutter før tid over for en udligning i overtiden er åbenlyst kolossal.

Annonce

Der kan - og skal - stadig snakkes om, at FC Helsingør nu ikke har vundet i fem kampe i træk, og det er helt oplagt ikke acceptabelt på den lange bane, men at komme tilbage tre gange mod et Silkeborg-hold, som spiller inspireret offensiv fodbold fra start til slut, er en fin fjer at få i hatten.


For første gang i fem kampe var der musik i omklædningsrummet efter kampen, og der var store smil på læberne hos både spillere, trænere og ledere. Det betyder mere end et enkelt point.


Silkeborg-chefen Kent Nielsen var ikke helt tilfreds med sit holds spil, og han ved naturligvis bedst, hvordan nedrykkerne skal spille, men i perioder spillede hans mandskab helt objektivt fremragende. Måske ikke så ofte i anden halvleg, hvor FC Helsingør løftede sig drastisk i forhold til de første 45 minutter. Det er netop den evne til at løfte sig mod en på langt de fleste pladser bedre modstander, som oprykkerne bygger videre på.

Det var en virkelig god præstation, FC Helsingør leverede efter pausen. Det er nemt at finde mange sekvenser, hvor der laves fejl, og der var også for mange. Her skal det også med i ligningen, hvordan modstanderen agerer. FCH'erne havde markant mindre tid til at reagere, end de er vant til, når de fik bolden. Det giver meget naturligt flere fejl, og så er det bare hjem på træningsbanen og øve sig. FCH stod distancen, og det må også konstateres, at FC Helsingør fysisk kan være med de bedste i 1. division. Vi har endnu ikke set dem hænge med skuldrene og sætte hænderne på knæene ved dødbolde i de sidste minutter. Dette fysisk overskud har været point værd i flere kampe. Blandt andet i lørdags.

Det er tyndet lidt ud i de mørke skyer, som var gledet ind over FC Helsingør i den seneste måned, men der mangler stadig en sejr, og skal den komme i sjette forsøg bliver det mod Fremad Amager, som for nylig rev Morten Eskesens tropper rundt med 5-1 på Sundby Idrætspark. Den plet kan passende vaskes af fredag aften, og FCH-spillerne kan gå ind til kampen med rank ryg efter præstationen i 12. runde.

Slutteligt skal de hårdt prøvede kantspillere have en rose med. Lucas Haren leverede et virkelig godt indhop, hvor vi så flere prøver på den fart og teknik, som han gjorde hele 2. division rundtosset med i sidste sæson. Og Carl Lange havde vel ikke meget mere end et spark i kampen, og det var hjørnesparket, som endte i nettet i 92. minut. Om Jeppe Kjær snittede den eller ej bliver måske aldrig opklaret, men det var skarpt og afgørende af Lange, der i hvert fald kom på tavlen. Om det så var med mål eller assist - pyt med det. Kan Haren og Lange komme i sving, har Morten Eskesen pludselig en bred palet af offensive kræfter, der kan afgøre kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Annonce