Annonce
Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Eli Just og hans offensive legekammerater kørte i store perioder Vendsyssel FF midt over i fredags. Nu er FCH alene i toppen af 1. division. Foto: Claus Birch
Annonce

"Gnid-dig-i-øjnene"-potentialet var stort, da mandagsavisen blev åbnet op på resultatsiderne, og blikket faldt på 1. division. Efter tre runder er der kun et hold med maksimumpoint - FC Helsingør. Det er en voldsom start på livet i den næstbedste række, Morten Eskesen & co. har leveret.

Det var min kamp nummer 275 med FC Helsingør, viste den app, som holder styr på "mine" fodboldkampe.

Mange sjove, mærkelige og spændende oplevelser er det blevet til, men fredagens opvisning mod Vendsyssel FF er formentlig den bedst spillede kamp af FC Helsingør, jeg har set i de ni år.

Selvfølgelig var det på papiret vildere at slå de senere danske mestre fra FC Midtjylland i Superligaen med 2-1, og spillet var også overlegent flot i flere af hjemmekampene sidste år i 2. division. Men samles de forskellige variabler med modstand, kontrol, effektivitet med mere, stikker kampen i fredags ud i toppen af skalaen.

For ikke alene har oprykkerne indledt sæsonen med tre sejre i tre kampe mod henholdsvis Silkeborg, Hvidovre og Vendsyssel. De har gjort det med stil. Fodbolden er hurtig, ofte teknisk velfunderet og der er masser af mål. Hvad kan du ellers ønske dig af en fodboldkamp?

Jo, det skulle lige være en periode i midten af første halvleg, hvor Vendsyssel blev kørt så voldsomt ud af brættet, at man overvejede at bestille tid hos optikeren, for det kunne næsten ikke passe, at niveauforskellen var så markant.

Nordjyderne blev efterladt som saltstøtter, mens Eli, Jeppe og alle deres legekammerater buldrede mod mål. Det blev kun til et enkelt, og det var måske det eneste minus i kampens første del, og da Vendsyssel senere spillemæssigt kom med, lukkede FC Helsingør kampen. Imponerende.

Jeg har hele tiden haft en forventning om, at FC Helsingørs offensiv ville have niveau til 1. division med Jeppe Kjær som fundament for den formodning. De første tre kampe har givet en lignende overbevisning i forhold til defensiven, for der gives sandt for dyden ikke meget ved dørene i FC Helsingør.

Futbology

Hvis du på som mig på den fodboldnørdede måde ønsker at holde styr på de steder og tidspunkter, hvor du har været til fodboldkamp, er app'en Futbology et effektivt værktøj. Det er uanset om kampen er foregået i Svebølle, Snekkersten, Helsingør, Hamborg, Kenya eller Kina.

Da FC Helsingør tabte i pokalen til Bispebjerg i denne sæson, registrerede jeg Lersøparken, som mit stadion nummer 100.

Prisen for den fulde brug af Futbology er 49 kroner om året.

Kevin Stuhr Ellegaard er formentlig den bedste målmand, klubben nogensinde har haft, Jonas Henriksen og Nikolaj Hansen spiller med ro, sikkerhed og intern forståelse, som om de har spillet sammen siden barnsben, og det er bare fundamentet.

På den centrale midtbane lægger Daniel Norouzi og unge Frederik Christensen en solid bund med deres enorme arbejdsradius og store løbepensum, og på backpladserne rimer det også efterhånden godt. Anders Holst har fortsat en del nye ting at forholde sig til i det defensive, men læringskurven er mål på de tre første kampe stejl, og nu har han også leveret mål.

I den anden side virker Philip Rejnhold som et kæmpe scoop for helsingoranerne. Han er stærk i duellerne, han kommer med frem, når der er plads, og han gør sine nærmeste holdkammerater bedre.


Jeg har hele tiden haft en forventning om, at FC Helsingørs offensiv ville have niveau til 1. division med Jeppe Kjær som fundament for den formodning. De første tre kampe har givet en lignende overbevisning i forhold til defensiven, for der gives sandt for dyden ikke meget ved dørene i FC Helsingør.


Læg dertil en bænk med blandt andre Lucas Haren, David Boysen, Brandon Onkony og Frederik Bay - så ser det hele både spændende og slagkraftigt ud.

Sæsonen ender givetvis ikke med maksimumpoint, men fundamentet er helt tydeligt stærkt, og der er allerede ni point til de tre nederste hold. Det er i første omgang det vigtigste, for der er næppe tvivl om, at de største og rigeste drenge i klassen nok skal komme til at røre på sig i de kommende måneder, og det bliver en stor udfordring at stå imod for Helsingør trods holdets åbenlys.

FC Helsingør har en fordel af, at klubben sluttede sidste sæsonen tre uger før både Superliga-slutspil og 1. division. Derfor har optakten kunne times perfekt over mange uger, og det har trænerteamet sammen med den sportslige ledelse leveret til topkarakter.

Hvor længe det forspring holder er svært at sige, men fredagens udebanekamp mod Superliga-nedrykkerne fra Esbjerg - som på grund af hurtig nedrykning også har haft lang opstart - bliver endnu en lakmusprøve på potentialet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Er Gud fra Færøerne?

Annonce