Annonce
Sport

Bagom Bolden: Ikke plads til flere nedbrud i FCH-maskinen

Andreas Mayerhofer.Foto: Lars Johannessen
Annonce

Bortset fra Vanløses hjælp med at tage point fra Aarhus Fremad i første runde er FC Helsingør kommet i gang med slutspillet på den værst tænkelige måde. Resultaterne taler for sig selv, og det er naturligvis en stor bet, at seks points forspring til Aarhus Fremad på to runder er blevet decimeret til to point.

Det skal spillere og trænere forholde sig til i disse dage, hvor der allerede onsdag venter endnu en svær opgave i Aarhus, når Brabrand, der har vundet sine to slutspilskampe, tager imod oprykningsfavoritterne.

For det er FC Helsingør trods alt stadig. Der er kun fire kampe tilbage, og to point samt en god målscore bør være nok. Men der er kommet alvorlige ridser i lakken på oprykningstoget i kampene mod Middelfart og Aarhus Fremad, for spillet fungerer i perioder slet ikke - i de bedste perioder middelmådigt.

Der er tilsyneladende ikke meget gnist eller overskydende energi hos FCH-spillerne, der i mange sekvenser ser ud til at være i vildrede i forhold til, hvordan spillet skal bygges op og eksekveres. Blandes den udtalte uskarphed i begge ender med i skålen, så er opskriften på dårlige resultater fuldkommen.

Der var enkelte dårlige til middelmådige præstationer i efteråret, men her blev FC Helsingør stort set hver gang reddet af individuelle kvaliteter hos de ganske mange profiler på holdet, men disse har ikke været til stede i tilstrækkelig grad i de seneste kampe.

Midtbanen har lidt voldsomt under, at Daniel Norouzi har haft katrantæne på grund af det røde kort mod Brønshøj i marts, for sliderens utrættelige boldjagt og fornuftige omgang med bolden er der ikke nogen, som har overtaget i hans fravær. Det er vel også meget sigende, at tager vi 1-1-kampen mod FA 2000 i sommer med, så har Norouzi været fraværende i tre af de fem kampe, som FCH har tabt point i siden sæsonstarten. Det er en meget, meget vigtig brik, som Morten Eskesen får med til Brabrand på onsdag.

Men det er ikke nok. Der er mange spillere, der skal løfte deres niveau til de kommende kampe, hvis drømmen om 1. division skal realiseres. Topscorer Nicolas Mortensen er i høj grad den af dem. Spilleren, som via mange mål og gode præstationer er hentet til Sverige fra den kommende sæson, virker underligt ufarlig i angrebet mod forsvarsspillere, der burde have langt sværere ved at holde styr på manden, der scorede 18 mål i sæsonen 17 første kampe.

Morten Eskesen har også en stor opgave foran sig og meget få dage til at føre den ud livet. Cheftræneren har gennem hele sæsonen virket til at have en fast plan og en maskine, som han fik til at køre - også når modstanderne har smidt grus ind mellem de tandhjul, der skal sætte spillet sammen for nedrykkerne. Det er han ikke lykkes med efter coronapausen, for spillet er for langsomt, presset er ikke stærkt nok, og det virker for ofte til, at spillerne kæmper for sig selv i stedet for hinanden. Den alt for lange pause har helt naturligt sat sine spor, men der er ikke plads til flere spillemæssige nedbrud.

Mod Brabrand skal der igen være fuld damp på kedlerne, og Daniel Norouzi kan helt bestemt være den leder, som får tingene til at snurre gnidningsfrit i maskinrummet, men han kan ikke gøre det alene. Alle mand skal ned til at skovle kul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travlhed før genåbning: - Vi undersøger, om vi må lukke kunderne ind ad bagdøren

Helsingør For abonnenter

Massiv opbakning til kritik af hjemmeplejen: - Hvor er det trist

Annonce