Annonce
Sport

Bagom Bolden: Lav fart slår hverken Middelfart eller nogen andre

Foto: Lars Johannessen
Annonce

KLUMME: Det positive først. Det skal man altid huske, siges det.

Trods nederlaget til Middelfart er FC Helsingør fortsat trygt siddende forrest i feltet iført 2. divisionsførertrøje. Der er fem point at give af, og fem kampe tilbage at spille. Det går formentlig ikke galt.

FC Helsingør har det bedste setup med den største bredde, og selvom nederlaget var fortjent, var FC Helsingør teknisk og fysisk stærkest søndag eftermiddag på størstedelen af banen. Der blev også skabt rigeligt med chancer. Det er i det lange løb formentlig afgørende i oprykningskampen.

Når det er sagt, må slutspillets første kamp give adskillige panderynker i FCH-lejren. Spillet er slået tilbage til start. Med det menes, at de startvanskeligheder træner Morten Eskesen og hans trup oplevede i begyndelsen af sæsonen mod markant svagere modstandere som Skovshoved og FA 2000, igen titter frem.

Der mangler meget på mange parametre. Hastigheden i boldomgangen er alt for langsom i forhold til den måde, FC Helsingør ynder at spille på. Det er sådan, de fleste modstandere er blevet trykket ned mod eget mål, indtil bolden til sidst er kommet over stregen. Kombineret med en jernfysik og en kæmpe pose erfaring har helsingoranerne oftest uimodståelige i den tredjebedste række.

Sådan bliver det formentlig ikke i oprykningsspillet. I første runde vandt vestkredsens hold således tre kampe, to endte uafgjort, mens HIK var eneste østhold, som sejrede.

Middelfarts middelfart var nok til at slå FCH's træge tempo, og det sker igen, hvis omdrejningstælleren ikke kommer højere op mod Aarhus Fremad, Brabrand og så videre.

Spillere og trænere snakkede meget om manglende skarphed efter nederlaget, og det er selvfølgelig også det mest iøjnefaldende, når angribere som Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen med flere sparker kæmpe muligheder forbi målet, mens der holdes åbent hus nede i den anden ende.

Det skal forbedres på træningsbanen, og det er Morten Eskesen og assistenttræner Mikkel Thygesen givet mænd for i denne uge. Det er også trænerteamet, som skal sætte holdet mod rivalerne fra Aarhus Fremad på lørdag, og her er der nok at tage fat på, for der var mange dårlige præstationer forleden. Det var ret beset kun Jonas Henriksen, der kunne være sin indsats bekendt. Resten af markspillerne var under eller langt under middel.

Der kan næppe være to meninger om, at midtbanen ikke er faldet på plads efter corona-pausen. Frederik Christensen og Thomas "TK" Kristensen fungerede dårligt på den centrale del af banen, hvor de for sjældent dominerede. Tvivlsomme dribleture, dumme boldtab og manglende fart i etableringen af spillet var roden til meget af det dårlige, som foregik på banen.

Jo, der var chancer, og jo, de var rigelige til at vinde, men de var ikke sat systematisk op. Det var de enkelte spilleres individuelle indiskutable færdigheder, som skulle skabe det hele. Det vil ofte være nok i 2. division, men ikke hver gang, og i den her fase af turneringen skal systemet være det, som spillerne kan falde tilbage til, når resten ikke fungerer. Søndag var systemet det største problem.

Virker det på lørdag, så taber Aarhus Fremad. Er det endnu ikke på plads, skal det ene point hives hjem med krig og vilje.

Spændende bliver det i hvert fald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce