Annonce
Sport

Bagom Bolden: Mellemgodt kan være nok for FC Helsingør

Frederik Christensen er en af nøglerne til FC Helsingørs succes i 1. division. Selv når holdet ikke rammer topniveau går midtbanespilleren forrest. Foto: Claus Birch
Spillet har ikke været perfekt, men alligevel har FC Helsingør taget seks point i to vigtige kampe.
Annonce

FC Helsingør ligner efterhånden et hold, der hører til i 1. divisions topstrid. Ikke fordi det søndag blev til en smal sejr over bundholdet Skive, men fordi oprykkerne er begyndt at vinde kampe, hvor de ikke rammer det topniveau, som vi i begyndelsen så i kampe mod Silkeborg og Vendsyssel.

Der er så meget substans i spilkonceptet, at de spillere, der ikke rammer dagen, hele tiden har noget at falde tilbage på og derved kan kæmpe sig ind i kampene alligevel. På et år har cheftræner Morten Eskesen og hans assistent Mikkel Thygesen bygget et fundament op, der i hvert fald indtil videre har gjort FC Helsingør til et solidt 1. divisionshold.

Elijah Justs kamp mod Skive var et godt eksempel herpå. I første halvleg var den fodrappe newzealænder helt ude af kampen, men i løbet af kampens anden del spillede han sig op, og sluttede med at score det afgørende mål, inden han blev klappet fra banen.

Lignende eksempler har der været flere af i de seneste to kampe mod FC Fredericia og Skive. Alligevel er det blevet til seks point.

Forklaringerne er mange og forskellige. En af dem er at kende sin besøgelsestid, for der har kke været ret mange chancer at gøre med i de to kampe, men alligevel er det blevet til to gange to mål. Jeppe Kjær er selvfølgelig iøjnefaldende, men der er flere tangenter at spille på, når topscoreren springer scoringen over en enkelt gang imellem, og mod Skive lykkedes det endda at score på et hjørnespark for første gang i sæsonen.

En fodboldfloskel lyder, at angriberne vinder kampe, mens forsvaret vinder mesterskaber. Isoleres de to seneste FCH-sejre giver den god mening, for defensiven har imponeret, selvom to sene modstandermål godt nok har ødelagt en ellers pletfri finish.

Kevin Stuhr Ellegaard og hans forsvar kombineret med jernmanden Frederik Christensen på den centrale midtbane findes i øjeblikket ikke meget bedre i landets næstbedste række, og det er formentlig rundt om halsen på den rutinerede målmand, at nøglen til top 6 hænger.

Det er svært at være pessimist på det sportslige område i FC Helsingør efter den start, klubben har fået med fem sejre og en helt fortjent tredjeplads efter syv runder. Alligevel er der fortsat flere ting, som kan forbedres.


Kevin Stuhr Ellegaard og hans forsvar kombineret med jernmanden Frederik Christensen på den centrale midtbane findes i øjeblikket ikke meget bedre i landets næstbedste række, og det er formentlig rundt om halsen på den rutinerede målmand, at nøglen til top 6 hænger.


Ser man på kampforløbet i Fredericia, er det ikke urimeligt at hævde, at det var en sejr, der blev hevet i land på de små marginaler og vanvittige redninger fra Kevin Stuhr Ellegaard. Mod et hold som Skive bør kniven sættes ind hurtigere end i det 85. minut.

FC Helsingør var gode til at holde skibonitterne fra fadet, men etmåls-føringer er altid skrøbelige, og det havde mildt sagt været tåbeligt at smide point til et hold, der på alle parametre er dårligere end helsingoranerne.

Vindermentaliteten, det hårde arbejde, det stærke forsvar, de skarpe angribere og en stor bredde i truppen skal nok skaffe FC Helsingør masser af point, men mod de allerbedste hold i rækken skal der noget ekstra til. Det skal findes frem onsdag aften, for Fremad Amager på Sundby Idrætspark er nogenlunde så svært det kan blive i denne sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Annonce