Annonce
Sport

Bagom Bolden: Punktum, punktum, komma, streg - ingen kommer forbi Nikolaj og Nicolai

Hverken Kolding eller Hobro har fundet vej forbi Nikolaj Hansen (6) eller den nye makker i centerforsvaret, Nicolai Geertsen. Foto: Søren Gylling

FODBOLD: "Nikolaj er et godt forsvarsnavn," konstaterede anfører Nikolaj Hansen efter sejren over Hobro, da kaptajnen blev bedt om at forholde sig til to sejre, to clean sheets og 180 minutters turneringsbold sammen med sin nyankomne forsvarsmakker, Nicolai Geertsen.

Uanset hvordan fornavnet staves, er det tilsyneladende garant for bundsolidt forsvarsarbejde. Allerede i træningskampene var der tegninger til, at den nye defensiv i Helsingør havde et styrket fundament, og det er blevet cementeret i de to turneringskampe, hvor der næsten ikke er givet noget væk. Mikser du dobbelt Nik(c)olaj(i) med Kevin Stuhr Ellegaard i kassen, får du formentlig ikke en meget bedre defensiv kerne i den næstbedste danske fodboldrække. Det er en tidlig konklusion, men det ser holdbart ud.

Som kantspilleren Tonni Adamsen noterede efter triumfen i Hobro -  i øvrigt FC Helsingørs første sejr på de kanter - så var det rigtigt nok offensiven, der skabte målet, men det var forsvaret, der kørte sejren hjem.

En kampspecifik udgave af fodbold-mundheldet "angreb vinder kampe, men forsvar vinder mesterskaber".

I et så målfattigt spil som fodbold, har defensiven en til tider undervurderet afgørende rolle, og med de baneforhold, som de danske græsplæner kan tilbyde i vintermånederne, bliver det kun sværere at finde netmaskerne. Derfor må der ikke foræres noget væk med dumme fejl eller et øjebliks uopmærksomhed.

Det er ikke sket i de to hidtidige turneringskampe med Nikolaj og Nicolai som makkerpar, og det virker til, at der er en god forståelse mellem de to rutinerede spillere, som med dåbsattester, der viser 33 og 29 år, har størstedelen af karrieren bag sig. Det er ikke fart, de lever på, men begge er forudseende i spillet, og de har overskud til både at passe egen butik og hjælpe til i skranken hos naboen. De fejl, som er begået, er blevet ryddet hurtigt op af spilleren selv eller nærmeste kollega. Roligt og bundsolidt.

Det bliver spændende at se, om det ser lige så sikkert ud i næste runde, hvor det formentlig går en del stærkere på FC Helsingørs egen kunstgræs-bane. Her er det nogle andre dyder, der skal findes frem for at stoppe FC Fredericias offensiv. Omvendt bliver det også bedre vilkår for sprudlende Carl Lange og resten af FCH-offensiven. Kan en spiller som Callum McCowatt få sat noget ind på sin målkonto her, åbnes der er hovedvej direkte ind i top 6.

Nikolaj og Nicolai

Nicolai/Nikolaj kommer oprindeligt fra det græske Nikolaos - Nike (sejr) og Laos (folket). Navnet betyder folkets sejr, Vinder for folket.

- Nicolai har mange stavemåder, og skifter naturligvis efter lyst og smag, men især også efter, hvor man er, F.eks. er Nicolai udpræget Dansk/Norsk, Nikolai er mere populært i den russiske og østeuropæiske del af verden. Nikolaj er dansk, men i høj grad også Slovensk.

Andre stavemåder: Nicholai, Nicholaj, Nickolai, Nickolaj, Nickolei, Nicolaj, Nicolay, Nicolei, Nicolej, Nikolej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce