Annonce
Helsingør

Ballade om HH-samarbejde: Efter nej fra Socialdemokratiet stiller Konservative nyt forslag

Hvis et flertal skulle vælge, at Helsingør Kommune skal fortsætte i HH-gruppen, så stiller Konservative forslag om, at formand og næstformand i Økonomiudvalget indgår i styregruppen, og at alle beslutninger i styregruppen skal godkendes i udvalget. Foto: Lars Johannessen.
Borgmester Benedikte Kiær har for nylig meldt ud, at hun ønsker, at kommunen træder ud af HH-gruppen, der arbejder for en fast HH-forbindelse, men Socialdemokratiet siger nej til forslaget. Derfor stiller Konservative nu et nyt forslag om, at formanden og næstformanden i Økonomiudvalget indgår i styregruppen.

HELSINGØR: - Vi er i et limbo, hvor vi ser meget forskelligt på strategien fra dansk og svensk side. Derfor synes jeg, at vi skal spørge Økonomiudvalget, om det er tid til at tage en pause.

Sådan lød det for nylig fra Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær.

Mandag skal Økonomiudvalget således tage stilling til, hvorvidt Helsingør Kommune fortsat skal være med i HH-gruppen, som er et netværk af over 40 kommuner, regioner, virksomheder og erhvervs- og interesseorganisationer, der arbejder for at fremme planlægningen af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Annonce

Den socialdemokratiske næstformand i Økonomiudvalget, Claus Christoffersen, har dog slået fast, at han er imod forslaget, fordi det ifølge ham er "vigtigt, at vi deltager i forskellige fora, hvor vi kan gøre vores indflydelse gældende”.

Den udmelding får Det Konservative Folkeparti til at stille et nyt forslag:

Hvis et flertal skulle vælge, at Helsingør Kommune skal fortsætte i styregruppen, så stiller Konservative forslag om, at formand og næstformand i Økonomiudvalget indgår i styregruppen, og at alle beslutninger i styregruppen skal godkendes i udvalget.

- Nu mener Socialdemokratiet, at vi skal blive i HH-gruppen og dermed arbejde for en fast forbindelse. Men det er en meget spøjs situation, når man på den ene side gerne vil have en borgmester siddende i styregruppen, og på den anden side siger, at det strategiske forslag er dødt. HH-gruppen arbejder jo netop ud fra den strategiske analyse, der er, siger Benedikte Kiær.

Et klart politisk mandat

Hvis kommunen skal fortsætte i styregruppen, mener hun derfor, at der er brug for et “klart politisk mandat”.

- Det er knageme en svær situation at arbejde i et organ, hvor man ikke har et politisk flertal bag sig. Der skal være et klart politisk mandat til dem, der sidder i HH-gruppen, siger Benedikte Kiær.

Den strategiske analyses hovedforslag for en fast HH-forbindelse. Linjeføring for vej- og jernbane inklusive ny banetunnel fra Helsingborg C til Västkustbanan ved Maria. Kilde: Vejdirektoratet, Trafikverket, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Claus Christoffersen har peget på, at det er vigtigt at deltage i styregruppen for at være med i diskussionerne om bl.a. linjeføring.

Men borgmester Benedikte Kiær mener, at det er helt misforstået, at man diskuterer linjeføring i HH-gruppen.

- Hvis Claus tror, at det handler om, at man kan sidde og snakke om nye linjeføringer, så tager han fejl. HH-gruppen er ren og skær kommunikation om at komme videre i forhold til arbejdet med at etablere en fast HH-forbindelse ud fra den strategiske analyse, der ligger. Det skal ikke hedde sig, at jeg ikke vil samarbejde med svenskerne, for det vil jeg absolut gerne, siger Benedikte Kiær.

Claus Christoffersen siger til Helsingør Dagblad, at han er “meget forundret over, at man i det hele taget sidder og drøfter, om vi skal ud af HH-gruppen”.

- Jeg synes, at vi skal indgå i alle de sammenhænge, hvor vi kan få indflydelse. Men hvis de stiller forslag om en bredere forankring i gruppen, så har jeg ikke noget imod det, siger Claus Christoffersen.

Annonce
Hornbæk For abonnenter

Sandra lader ukrudtet vokse vildt: Vi skal simpelthen stoppe med at slå hinanden i hovedet med, hvordan vores haver ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Vitaminindsprøjtning efter corona: Sådan vil 58 foreninger rejse sig

Helsingør For abonnenter

Politikere efter kritik af kommunens behandling af sårbare: Sådan vil vi løse problemerne

Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Sport

Kom med på det eneste wildcard: 17-årige Olivia imponerede ved EM i golf

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Helsingør

Unge holdt højlydt fest på skole

Helsingør For abonnenter

827 boliger i kommunen har stået tomme i mere end tre måneder - men ingen ved hvorfor

Helsingør

Brødrene har arbejdet sammen i 30 år: Der findes ikke noget lignende i hele kommunen

Nordsjælland

To borgere holdt 37-årig tilbage: Havde stjålet breezers i Netto

Debat For abonnenter

Byggebøvl og -forsinkelser: Kommunen har ikke udvist rettidig omhu

Hornbæk

Efter seks måneder: Komiker har solgt kæmpe-villa i Hornbæk

Annonce