Annonce
Helsingør

Ballade om HH-samarbejde: Efter nej fra Socialdemokratiet stiller Konservative nyt forslag

Hvis et flertal skulle vælge, at Helsingør Kommune skal fortsætte i HH-gruppen, så stiller Konservative forslag om, at formand og næstformand i Økonomiudvalget indgår i styregruppen, og at alle beslutninger i styregruppen skal godkendes i udvalget. Foto: Lars Johannessen.
Borgmester Benedikte Kiær har for nylig meldt ud, at hun ønsker, at kommunen træder ud af HH-gruppen, der arbejder for en fast HH-forbindelse, men Socialdemokratiet siger nej til forslaget. Derfor stiller Konservative nu et nyt forslag om, at formanden og næstformanden i Økonomiudvalget indgår i styregruppen.

HELSINGØR: - Vi er i et limbo, hvor vi ser meget forskelligt på strategien fra dansk og svensk side. Derfor synes jeg, at vi skal spørge Økonomiudvalget, om det er tid til at tage en pause.

Sådan lød det for nylig fra Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær.

Mandag skal Økonomiudvalget således tage stilling til, hvorvidt Helsingør Kommune fortsat skal være med i HH-gruppen, som er et netværk af over 40 kommuner, regioner, virksomheder og erhvervs- og interesseorganisationer, der arbejder for at fremme planlægningen af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Annonce

Den socialdemokratiske næstformand i Økonomiudvalget, Claus Christoffersen, har dog slået fast, at han er imod forslaget, fordi det ifølge ham er "vigtigt, at vi deltager i forskellige fora, hvor vi kan gøre vores indflydelse gældende”.

Den udmelding får Det Konservative Folkeparti til at stille et nyt forslag:

Hvis et flertal skulle vælge, at Helsingør Kommune skal fortsætte i styregruppen, så stiller Konservative forslag om, at formand og næstformand i Økonomiudvalget indgår i styregruppen, og at alle beslutninger i styregruppen skal godkendes i udvalget.

- Nu mener Socialdemokratiet, at vi skal blive i HH-gruppen og dermed arbejde for en fast forbindelse. Men det er en meget spøjs situation, når man på den ene side gerne vil have en borgmester siddende i styregruppen, og på den anden side siger, at det strategiske forslag er dødt. HH-gruppen arbejder jo netop ud fra den strategiske analyse, der er, siger Benedikte Kiær.

Et klart politisk mandat

Hvis kommunen skal fortsætte i styregruppen, mener hun derfor, at der er brug for et “klart politisk mandat”.

- Det er knageme en svær situation at arbejde i et organ, hvor man ikke har et politisk flertal bag sig. Der skal være et klart politisk mandat til dem, der sidder i HH-gruppen, siger Benedikte Kiær.

Den strategiske analyses hovedforslag for en fast HH-forbindelse. Linjeføring for vej- og jernbane inklusive ny banetunnel fra Helsingborg C til Västkustbanan ved Maria. Kilde: Vejdirektoratet, Trafikverket, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Claus Christoffersen har peget på, at det er vigtigt at deltage i styregruppen for at være med i diskussionerne om bl.a. linjeføring.

Men borgmester Benedikte Kiær mener, at det er helt misforstået, at man diskuterer linjeføring i HH-gruppen.

- Hvis Claus tror, at det handler om, at man kan sidde og snakke om nye linjeføringer, så tager han fejl. HH-gruppen er ren og skær kommunikation om at komme videre i forhold til arbejdet med at etablere en fast HH-forbindelse ud fra den strategiske analyse, der ligger. Det skal ikke hedde sig, at jeg ikke vil samarbejde med svenskerne, for det vil jeg absolut gerne, siger Benedikte Kiær.

Claus Christoffersen siger til Helsingør Dagblad, at han er “meget forundret over, at man i det hele taget sidder og drøfter, om vi skal ud af HH-gruppen”.

- Jeg synes, at vi skal indgå i alle de sammenhænge, hvor vi kan få indflydelse. Men hvis de stiller forslag om en bredere forankring i gruppen, så har jeg ikke noget imod det, siger Claus Christoffersen.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

'Utrygt og alt for smalt' ved Strandvejen: - Vi kan ikke bare bygge vejen om

Helsingør For abonnenter

Kom med ind i hemmelig militærvilla på Nordre Strandvej: - Alle har altid troet, at vi var nogle farlige nogle

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør For abonnenter

Politikere vil ikke have fartdæmpende sommer-løsning på Strandvejen: - En løsning skal være permanent

Sport For abonnenter

Angstprovokerende: Jimmi får et helt særligt møde med sine gamle holdkammerater

Erhverv

Jørgen går 'all in' på sin hobby med butik: - Jeg har lyst til at udleve min drøm

Annonce