Annonce
Helsingør

Barndomsvennen siger farvel: - Jeg forstår ikke, at du ikke er her mere, at jeg aldrig skal se dig igen og grine, græde og være totalt crazy med dig

Anton Cornelius (tv.) og Albert Dyrlund har siden deres fælles skoletid på Helsingør Lilleskole stået hinanden nært. Foto: Lars Johannessen
Anton Cornelius har stået ved afdøde Albert Dyrlunds side i årevis. Som ven og som samarbejdspartner. Nu siger den unge mand farvel til sin barndomsven i et rørende skriv på Instagram.

Helsingør: - Kære Albert. Jeg er fuldstændig tom indeni. Det er så uvirkeligt, at du ikke er her mere.

Sådan indleder Anton Cornelius et rørende skriv på Instagram, hvori han siger farvel til barndomsvennen og samarbejdspartneren gennem en lang årrække, Albert Dyrlund, som afgik ved døden efter en faldulykke i Italien sidste onsdag. 22 år gammel.

Da de to Helsingør-drenge var yngre, var det sjældent, at den ene blev nævnt uden den anden. Albert Dyrlund og Anton Cornelius har nemlig været hinandens nærmeste, siden de som børn fandt hinanden på Helsingør Lilleskole.

Annonce


Fordi du er fucking Albert Dyrlund, og der en kun en af dig i hele verden. Albert min bedste, skøre og elskede ven - jeg elsker dig herfra og til stjernerne, hvor du er nu.

Anton Cornelius


- Du var min bedste ven og mit livsvidne. Vi har fulgtes ad, siden vi var ni år gamle. Vi har delt alle vores drømme, følelser og tanker sammen. Vi kunne dele alt - både de gode, men også de svære ting her i livet, fortsætter Anton Cornelius.

Sidst i folkeskoleårene drog de to kompagnoner ud på et eventyr, som voksede sig større, end de nogensinde kunne have drømt om.

Eventyret gennem kameraet

Youtube-kanalen Novopleco blev startet op, og makkerparrets videoer fandt vej ind til titusindvis af børne- og teenageværelser rundt omkring i Danmark.

Duoen var særdeles alsidig. Den charmerede sig nemlig videre fra audition-runden i mastodont tv-programmet 'X Factor', og i de efterfølgende år voksede Novopleco-brandet sig så stort, at børn og unge skreg 'Albert og Anton' i vilden sky, når de troppede op på landets røde løbere.

I sommeren 2016 blev Novopleco-kanalen så lagt på is. De to drenge oprettede hver sin youtube-kanal for at udforske potentialet på egen hånd. Men selvom der blev gravet en lille kløft professionelt, holdt de fast i hinanden på det personlige plan.

- Jeg forstår ikke, at du ikke er her mere, at jeg aldrig skal se dig igen og grine, græde og være totalt crazy med dig. Du var min barndom, min bror og kollega. Du har været som min bror på godt og ondt, og selvom vi kunne være uenige, har vi altid fundet hinanden hurtigt igen, skriver Anton Cornelius.

Annonce

En del af familien

De to helsingoranere hang sammen, og derfor blev drengenes familier også forbundet. Et aspekt, som Anton Cornelius værdsætter i sit afskedsskriv.

- Vores venskab blev kun dybere og bedre for hver dag der gik, og vi forstod om nogen hinandens følelser. Vi behøvede aldrig forklare os, idet vi kendte hinandens historie og familier. Jeg ved, at mine forældre og min søster betragtede dig som en bonussøn, og elskede dig lige så højt, som jeg selv gør, skriver han.

- “Venner for livet” sang du, men det venskab skulle slutte så uretfærdigt og blev alt for kort, mit liv bliver aldrig det samme uden dig, skriver Anton Cornelius med henvisning til Albert-sangen 'Venner for Livet'.

Annonce

Nye mål og sindssyge idéer

Albert Dyrlund startede ganske vist som youtuber, men han vovede sig også ud i sang og skuespil, inden han i 2019 kastede sig ud i at lave videoer på engelsk, hvilket betød, at han i nogle måneder bosatte sig i USA.

Og netop det, at Albert Dyrlund tog store skridt i forskellige retninger, er noget, som barndomsvennen beundrer.

- Du har arbejdet hårdt for din succes - mere end folk aner. Du var modig og innovativ, du turde gøre de vildeste ting og vove dig ud på dybt vand. Du skal vide, at jeg har så vanvittigt meget respekt for din arbejdsmoral og dit drive. Når du havde sat dig et mål, så gik du 100 procent efter det og satte alt ind på det. Du har netop opnået alt det, som du har, fordi du troede så meget på dig selv, skriver Anton Cornelius, inden han fortsætter:

- At du gjorde det, er noget som jeg beundrer og selv vil tage med mig videre her i livet. Hver gang du havde et nyt mål eller sindssyg idé - lige meget hvor langt ude eller overdrevet det var - så vidste jeg altid, at du nok skulle få din vilje og nå det på den ene eller anden måde.

- Fordi du er fucking Albert Dyrlund, og der en kun en af dig i hele verden. Albert min bedste, skøre og elskede ven - jeg elsker dig herfra og til stjernerne, hvor du er nu.

Dagbladet har forsøgt at få kontakt til Anton Cornelius, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Lykkelig Benedikte Kiær: - Jeg er meget glad og meget stolt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Til grin i kold corona-kø: Derfor afviste testcenter de ventende

Helsingør For abonnenter

76-årige Svend med sklerose føler sig svigtet af hjemmeplejen: - De bryder i gråd i mit hjem

Sport

Bliver i bunden efter nederlag: - Vi har ikke tid til at ærgre os

Sport For abonnenter

Analyse: Derfor er FC Helsingør julemestre i 1. division

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Helsingør For abonnenter

Beboere i omstridt nabolag ånder lettet op efter fjernet ghettostempel: 'Vores rygte har taget skade'

Helsingør

Alle gode gange tre for Kiær: Konservativ borgmester fik kæden om halsen igen

Sport

Se her, Helsingør: Det betaler Fredericia for et lynbygget Superliga-stadion

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Helsingør

Maria Montell skældte ud på vaccinemodstandere: Så fik hun over 2000 kommentarer

Helsingør For abonnenter

Hus på Strandvejen solgt for syv millioner kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Helsingør

Markant Helsingør-sogn hårdt ramt af corona-smitte: Næsten én procent af sognets borgere testet positiv i sidste uge

Annonce