Annonce
Helsingør

Basketball: Træningen blev afbrudt - og træneren fik en pokal

Basketballdrengene årgang 2006 og 2007 i Espergærde Basketball Klub kunne hylde deres træner, der er valgt som årets leder. Foto: Torben Sørensen

Mandag blev Torben Boye Hansen tildelt en lederpokal af Danmarks Basketball Forbund.

Annonce

Espergærde: I basketball-sprog var det vist en trepointsscoring, som Torben Boye Hansen opnåede mandag eftermiddag. Torben Boye Hansen er en af trænerne for Espergærde Basketballs drenge årgang 2006- og 2007, men han er også meget andet. Og det var grunden til at træneren fik en uventet hyldest under mandagens træning.

Dansk Basketball Forbund har nemlig valgt at tildele Axel Poulsens lederpokal til Torben Boye Hansen. Prisen uddeles hvert år til en leder inden for Dansk Basket, der har ydet en særlig indsats.

Ud over at være træner er Torben Boye Hansen også formand for Espergærde Basketball Klub. Han fik prisen på baggrund af denne indstilling:

- Prisen skal gives for lang og tro tjeneste.

Han har vistnok været frivillig med basketball i Helsingør i over 50 år. Og så gør han og klubben bare mange af de rigtige ting.

- Torben er meget opmærksom på at bearbejde kommunen med tilskud, haltider, faciliteter og er i det hele taget med til at gøre Espergærde Basketball Klub meget synlig i Helsingør kommune. Han søger foreningspuljen – og får bevilliget midlerne. Torben har været med helt fra start omkring SFO Basket (senere BørneBasketFonden) og selv leveret virkeligt mange forløb på SFO´erne i Helsingør kommune. Klubben vokser og er et super eksempel på at tålmodighed, insisteren, vilje, arbejdsomhed og evnen til at omstille sig er en af vejene frem i forhold til at skabe flere basketballspillere i Danmark, står der i begrundelsen.

- Jeg siger tak, og hvis jeg kunne græde nu, så gjorde jeg det, sagde Torben Boye Hansen, da han under træningen blev overrasket af Dansk Basketball Forbunds udviklingskonsulent Mads Bojsens.

Torben Boye Hansens råd til andre trænere er enkelt. Det handler ikke så meget om at udvikle store talenter. Det handler om processen.

- Det er spørgsmålet om at få en gruppe af mennesker sammen, der gerne vil opleve noget sammen. Det er det, der driver det, det er det jeg vil anbefale at have fokus på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce