Annonce
Helsingør

Beboere fra Lindevang vil gerne bidrage til en renere natur

Beboere fra bostedet Lindevang deltog forleden i en frivillig indsamling af skrald på Gummistranden.

Beboere fra det socialpsykiatriske bosted Lindevang deltog forleden i en indsamling af skrald fra Gummistranden. -Det var et ønske fra beboerne selv, fortæller udviklingskonsulent Katrine Duus-Boolsen.

Annonce

Helsingør: Tilsammen otte beboere og ansatte brugte onsdag en times tid på at samle affald op på Grønnehave Strand, i daglig tale Gummistranden.

-Der blev samlet en god portion skrald ind. Beboerne mødte også flere på stranden, som roste dem for initiativet. Det var i det hele taget meget positiv oplevelse for beboerne, fortæller udviklingskonsulent Katrine Duus-Boolsen, Lindevanghjemmets Fond.

Annonce

Opstod på beboermøde

Initiativet med at samle skrald ind skete efter beboerenes eget ønske.

-Det var en ide, der blev til på et beboermøde, hvor de talte om, at de gerne vil gøre noget godt og bidrage til et renere miljø. Vi har har stort fokus på miljø og arbejder løbende på at blive en mere miljøvenlig organisation, fortæller Katrine Duus-Boolsen.

Annonce

Kan godt række ud

Udviklingskonsulenten fortæller, at der er planer om at beboerne vil gentage succesen og indsamle mere skrald over tid.

-Det er noget, de allerede har talt om at de vil gøre igen.

Det handler blandt andet om at vise, at man kan noget, selv om man ikke er helt som de andre. Således er Lindevang bosted for 56 mennesker med komplekse psykiske vanskeligheder, for nogles vedkommende kombineret med et misbrug.

- Et botilbud som Lindevang kan ofte synes lidt som et lukket land for omverdenen, og ofte kan omverdenen også forekomme langt væk for den enkelte beboer, der har sit at slås med. Men beboerne kerer sig faktisk om deres lokalområde, og vi vil gerne vise, at selv om man slås med alvorlige psykiske problemer, kan man sagtens række ud og gøre noget for andre, påpeger Katrine Duus-Boolsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce