Annonce
Alarm 112

Begik indbrud i Espergærde, men de rumænske mænd havde mere på samvittigheden

To rumænske mænd er havnet i det danske retsmaskineri, efter indbrud og  indbrudsforsøg i Kvistgård og Espergærde. Foto: Frank Straube/Panthermedia/Ritzau Scanpix
To rumænske mænd fik en straksdom efter indbrudstogt i Espergærde og Snekkersten. Efter afsoningen bliver de udvist af Danmark.
Annonce

Espergærde: To rumænske mænd blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør. De var sigtet for indbrud og forsøg på indbrud. Efter forhøret afsagde dommeren dom over de to mænd, som fik henholdsvis 60 dages og 4 måneders ubetinget fængsel, som skal afsones med det samme. Samtidig blev mændene udvist af Danmark i henholdsvis fire og seks år.

Torsdag kort efter middag blev de anholdt på Mørdrupvej i Espergærde umiddelbart efter, at de havde forsøgt at begå indbrud i en villa på vejen. De opgav ifølge politiet forehavendet i hjemmet enten fordi der ikke var noget at stjæle, eller fordi de opdagede, at boligen var videoovervåget. Under alle omstændigheder blev de opdaget, og der blev slået alarm til politiet.

Da patruljen hankede op i de to rumænere på henholdsvis 28 og 30 år fandt de tyvekoster fra et andet indbrud i deres besiddelse. De stammede fra et indbrud i en bolig på Munkesøvej i Kvistgård, som var begået tidligere samme dag. Udbyttet var smykker og en tegnebog med danske og udenlandske kontanter.

Annonce

Stjal en kasket i Snekkersten

Politiet afviser ikke, at de to mænd også kan sættes i forbindelse med et indbrud på Hovedgårdsvej i Kvistgård, som blev anmeldt samme dag klokken 08.44. Her havde ukendte gerningsmænd mellem onsdag klokken 15.00 og torsdag klokken 08.20 opbrudt en havedør.


Indstigningen var sket ved at opbryde en kælderdør, og fra stedet blev der stjålet kontanter og en kasket

Nordsjællands Politi


Derudover blev et indbrud på Grønnegangen i Snekkersten anmeldt klokken 11.28. Det var sket mellem 09.01 og 9.50. Indstigningen var sket ved at opbryde en kælderdør, og fra stedet blev der stjålet kontanter og en kasket.

Grundet gerningsstedets og -tidspunktets nærhed til de andre indbrud skal det også vurderes, om de to mænd kan sættes i forbindelse med dette indbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce