Annonce
Helsingør

Berømt tatovør: "Vi oplever, hvor meget en tatovering gør for folk"

- Jeg er meget passioneret omkring mit arbejde, siger tatovør Henning Jørgensen, der blandt sine kunder har en række kendte mennesker. (Foto: Privat)

En af verdens dygtigste tatovører, den berømte Henning Jørgensen, har gjort tatovering til et imponerende kunsthåndværk, siden han etablerede Royal Tattoo i Helsingør for 35 år siden.

HELSINGØR: - For 30 år siden var 77-årige Rosa nok ikke kommet herind. Tiden har gjort, at hun i dag synes, hun vil komme herind og få lavet en g-nøgle. Kvinder udsmykker sig meget mere synligt nu end tidligere. Tatoveringer er blevet mere mainstream.

Det siger den verdensberømte tatovør i Helsingør, Henning Jørgensen, der ofte omtales som en af verdens dygtigste inden for dette kunsthåndværk. For 35 år siden var han med til at etablere Royal Tattoo i Helsingør. Allerede som helt ung havde tatovøren fra København opnået stor erfaring med tatoveringer, og i Helsingør var han den første, der åbnede et tattoo-studio.

Fra hele verden

Siden har han gjort sit tatoveringsarbejde til et kunsthåndværk og har vundet flere internationale priser. Ofte er hans arbejde udstillet i internationale tatoveringsmagasiner, og i kundekredsen er der mange berømtheder, musikere, skuespillere og andre, der færdes i rampelyset, og hvor tatoveringerne er en synlig del af deres personlige fremtræden.

Komikeren og entertaineren Casper Christensen samt sanger og musiker Sanne Salomonsen er blot nogle af dem, der ligesom 77-årige Rosa Funch har fået udsmykket deres krop hos Henning Jørgensen.

Royal Tattoo i Helsingør er også på verdenskortet, fordi Henning Jørgensens tatoveringskunst tiltrækker gæste-tatovører fra hele verden. De kommer til Helsingør for at studere kunsthåndværket i verdensklasse, som Henning Jørgensen praktiserer den.

Hvad enten man kommer ind for at få sin første tatovering, eller man har kroppen fyldt, så er rådgivningen højt prioriteret.

Annonce

En livskrise

- En tatovering er en meget personlig ting. Det er noget, man gør for sig selv, og ingen kan tage det fra dig igen. Vi oplever jo, hvor meget en tatovering gør for folk. Det er hele seancen med sommerfugle i maven forud for dagen, hvor man møder op til aftalen. Ofte er det markante livsforandringer, der får folk til at ønske en tatovering. En ny kæreste, at man er blevet dumpet af kæresten, et nyt job. Det kan være en mega livskrise, man enten gennemgår eller lige er kommet ud af.

Henning Jørgensen nævner en 55-årig mand, der ønskede et kæmpe stort tigerhoved tatoveret på sit bryst.

- Han blev 12 år gammel igen. Han var simpelt hen så glad. Og overrasket. "Jeg ved ikke, hvad det er. Folk kan jo ikke engang se tatoveringen. Det er bare en rigtig god og boblende følelse inde i kroppen," sagde han.

- Måske har man mistet sin mormor og har hendes broche eller et kærligt brev, hvorfra man gerne vil have tatoveret et citat.

Annonce

Passioneret

Verdensberømtheden er ikke steget den kendte tatovør Henning Jørgensen til hovedet. Han behandler alle med ligeværdig respekt og er ydmyg overfor den megen hæder, der tildeles ham.

- Dygtig, det ved jeg sgu' ikke. Den slags er man som dansker ikke god til at tale om. Men jeg kan sige, at jeg er meget passioneret omkring mit arbejde. Og det er, hvad enten en kvinde skal have tatoveret et helt ben, eller den 77-årige Rosa kommer ind for at få lavet sin første g-nøgle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Lajboschitz klar til genåbning af sine to Hornbæk-hoteller: - Krisen giver os en chance for at gøre noget på helt nye måder

Debat

Præsten skriver: Øjetrim

Helsingør

Politiet var i gang med en anden sag: Så blev de overdynget med skældsord fra flere mænd

Annonce