Annonce
Helsingør

Beredskab har tilkaldt assistance: Olieudslip i Øresund

En halv kilometer lang bræmme med olie ligger som en slimet hinde på overfladen af Øresund ud for Hornbæk Plantage. Dronefoto: Torben Sørensen

Helsingør Kommunes Beredskab har her til middag tilkaldt Miljøvagten, som skal undersøge et olieudslip i Øresund ud for Hornbæk Plantage. Af

Annonce

Helsingør: " Der ligger en hinde af olie på vandet, så langt øjet strækker, og der lugter også af benzin". Sådan beskrev en læser det syn, der mødte hende lørdag morgen, da hun dukkede op for at tage en dukker fra badebroen tæt på Sandagerhusvej ud for Hornbæk Plantage.

Olieudslippet spreder sig over et smalt og aflangt areal på omkring en halv kilometer, og ligger tæt ved bredden.

Annonce

Lækage fra kabelarbejde?

Der er tale om et olieudslip bekræfter indsatsleder Kristian Schiang-Franck fra Helsingør Kommunes Beredskab.

- Der lugter også af diesel. Jeg har tilkaldt miljøvagten, som er på vej for at tage en prøve af vande. Miljøvagtens umiddelbare vurdering er, at der ikke er tale om miljøskadelig olie men såkaldt biologisk olie, som stammer fra arbejdet med at udskifte de gamle kabler i Øresund. Men vi ved det ikke med sikkerhed endnu, siger indsatslederen.

Annonce

Afventer svar

Kristian Schiang-Franck oplyser, at han også har kontaktet SOK, Søværnets Operative Kommando, som er øverste myndighed på området.

- Her og nu afventer vi en udmelding fra Miljøvagten, inden vi foretager os mere. Der kommer nok til at gå et par dage før, vi har et svar på prøven, men Miljøvagten vil også bare ved at tilse stedet , kunne vurdere, om det er en lækage fra kabelarbejdet, eller om der er tale om noget andet. Derfor er det også svært at sige noget om, hvorvidt folk skal afholde sig fra at gå i vandet, siger Kristian Schiang-Franck.

Annonce

Isoleringsolie

Der har gennem længere tid været igangsat et større arbejde med at skifte gamle søkabler ud i Øresund ud for Hornbæk Plantage. Det er Selskaberne Energinet og Svenska Kraftnät, som står bag arbejdet. De gamle kabler indeholder modsat de nye, der bliver lagt, isoleringsolie. Og det kan være den, der kan være årsag til oliemiseren ud for Hornbæk Plantage.

De gamle søkabler har da også flere gange lækket olie i Øresund, som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad.

Redaktionen følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce