Annonce
Erhverv

Beredskab mod terror: Lokal fabrik skal levere vacciner til europæiske lande

Nogle af koppevaccinerne er allerede færdiglavet, mens resten produceres i løbet af det næste halvår. Foto: Lars Johannesen
Tre europæiske lande har indgået kontrakter med Bavarian Nordic til en samlet værdi af knap 82 millioner danske kroner.
Annonce

CORONA: Bavarian Nordic har netop meddelt, at de har indgået en aftale med tre europæiske lande om at levere koppevaccinen Imvanex. Det oplyser biotec-selskabet tirsdag morgen.

Selvom pandemien er på alles dagsorden, er det i denne omgang ikke Covid 19, vaccinen skal modvirke. Det er i stedet en særlig form for terror.

- Koppesygdom er egentlig udryddet, men det er et af de farligste biologiske våben, man kan forestille sig. Man kan sprede og bruge sygdommen som terror, fortæller Rolf Sass Sørensen, som er vicepræsident for investor relations i Bavarian Nordic.

Annonce

Terror

Bavarian Nordic har produktionsfabrik og forskningscenter i Kvistgård, hvor 473 af koncernens i alt 700 medarbejdere på verdensplan er ansat. Det er her, koppevaccinen skal produceres og senere sendes videre ud i Europa.

Hvilke tre lande, der er indgået kontrakter med, kan Rolf Sass Sørensen dog ikke oplyse.


Det bliver betragtet som en militær hemmelighed

Rolf Sass Sørensen, vicepræsident for investor relations i Bavarian Nordic


- Ligesom lande ikke oplyser, hvor mange missiler, de sidder inde med, oplyser de heller ikke, hvilke eller hvor mange vacciner, de har i sit forsvarsberedskab, siger han og fortsætter:

- Det bliver betragtet som en militær hemmelighed.

Rolf Sass Sørensen oplyser, at man tidligere har set eksempler på, at terrorister har forsøgt sig med det dødbringende våben. Derfor ligger mange europæiske lande allerede inde med koppevacciner i deres forsvarsberedskab.

Annonce

Produktion

På Bavarian Nordics fabrik i Kvistgård ligger dele af vaccinerne allerede klar, mens den fortsatte produktion kører for fulde omdrejninger.

- Vi er utrolig glade for bestillingen. Det er spændende, at der nu er tre nye lande, som køber ind hos os, siger Rolf Sass Sørensen.

Biotec-selskabet, der har fremstillet råvaccinen til koppevaccinen i mere end et årti, har indgået en aftale om at levere vaccinerne i den første del af 2021. Kontrakterne har en samlet værdi af knap 82 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

TV-serie fik Linisha til at flytte til Helsingør: - Det er verdens bedste beslutning

Annonce