Annonce
Helsingør

Bibliotekerne åbner: Ingen to-go og ingen to-stay

Du kan låne bøger, film og spil fra på mandag, men du må ikke "hænge ud" på biblioteket. Foto: Torben Sørensen

På mandag kan du igen bruge biblioteket, men kun til at låne eller aflevere bøger, film og spil.

Helsingør: Fra på mandag kan man igen besøge bibliotekerne i Helsingør, Espergærde og Hornbæk. Det bliver dog ikke helt, som det var før corona-lukningen.

Man kan nemlig udelukkende låne bøger eller aflevere dem, og alle andre ophold på bibliotekerne er strengt forbudt.

Med andre ord må alle, der gerne ville have hygget sig med avislæsning med havneudsigt, vente lidt endnu. Man kan heller ikke printe,

Annonce

bruge bibliotekets pc'er, sidde i studierummene eller lege med sine børn i børnebiblioteket.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincippet. Af samme grund vil bibliotekerne kun være åbne, mens der er betjening og altså ikke kunne bruges uden for den tid.

- Vi har fået mange henvendelser fra vores brugere om, hvornår vi mon åbner igen. Alle de eksamenslæsende studerende, alle forældre, der mangler en højtlæsningsbog og alle de læsehungrende, der ’bare skal have en god bog’ kan nu komme forbi og hente bøger. Jeg er glad for, at bibliotekerne endelig kan slå portene op for dem og mange andre, som kan låne og aflevere. Også selv om det er et meget mindre bibliotekstilbud, end vi havde før epidemien, siger bibliotekschef Søren Mørk Petersen fra Helsingør Kommunes Biblioteker.

Op til åbningen havde Bibliotekerne Helsingør planlagt såkaldte to-go-poser, hvor man kunne hente bestilte bøger, film og spil til lån.

Det har man dog nu valgt at droppe for i stedet at koncentrere sig om den forsigtige åbning.

Bibliotekerne i Helsingør og Espergærde åbner dørene mandag den 18. juni klokken 10, mens Hornbæk først åbner klokken 13.

Sådan åbner bibliotekerne

I den første tid er bibliotekstilbuddet begrænset til, at man kan hente noget fra hylderne eller ens reservation og aflevere nogle af de bøger, som blev lånt i marts.

Det bliver igen muligt at reservere film, spil, musik og bøger på bibliotekets hjemmeside, helsbib.dk fra den 18. maj.

Fra den 19. maj kan man også bestille i den landsdækkende bibliotekstjeneste Bibliotek.dk.

For begge tilbud gælder dog, at der vil være lidt længere leveringstid end normalt.

Der vil være personale til stede på biblioteket, så man kan få hjælp til at slå op og finde bøger på hylderne.

Man må ikke ’tage ophold’ på biblioteket. Det vil sige, at indtil videre kan det ikke lade sig gøre at printe, bruge bibliotekets pc’er, læse aviser, sidde i studierummene eller lege med sine børn i børnebiblioteket.

Indtil videre er det heller ikke muligt selv at lukke sig ind i den selvbetjente åbningstid i bibliotekerne.

Smitten skal holdes nede, og derfor skal biblioteket indrettes så afleverede materialer behandles forsvarligt, så der kan være afstand mellem de besøgende, og så der er håndsprit tilgængeligt.

Man kan fortsat hente netlydbøger og e-bøger på eReolen.dk

Bibliotekerne i Kulturværftet og Espergærde åbner på mandag kl. 10, mens Hornbæk Bibliotek åbner kl. 13. Åbningstiden er identisk med før lukkeperioden, men altså uden selvbetjening. Se i øvrigt åbningstiderne på helsbib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce