Annonce
Helsingør

Black Friday i Espergærde Centret: ”Det væltede ned med mennesker i centret”

Det voksende udsalgsfænomen var igen i år en stor succes i Espergærde Centret, fortæller flere af de virksomhedsdrivende.

Espergærde: - Det er kommet for at blive, og så kan man mene om det, hvad man vil, siger 52-årige Jan Mathiesen, der er indehaver af Blomsterhjørnet og Café Kaffeblomst i Espergærde Centret samt næstformand i Espergærde Centret.

Han fortæller om det netop overståede udsalgsfænomen ’Black Friday’, der for en håndfuld år siden kom til Danmark fra USA og som siden har rodfæstet sig i hele landet.

Black Friday er blevet en fast del af julehandlen, hvorfor dagen allerede i 2015 overhalede de sidste juleshopping-dage og blev årets største handelsdag.

Annonce

Den udvikling har de også oplevet i Espergærde Centret, fortæller Jan Mathiesen.

- Det har været en helt forrygende weekend. Black Friday er i dag, hvad den 23. december var i gamle dage.

- Det væltede ned i centret med mennesker alle vegne, og der var kø til alle butikkerne hele fredagen og store dele af lørdag og søndag, siger Jan Mathiesen.

Folk har gået og ventet

Også medindehaver af designhuset Stokværk Rikke Posner oplevede, hvordan Black Friday-feberen rasede i centret og i hendes butik.

Det var til trods for, at de dårlig nok havde Black Friday-udsalg, forklarer hun.

- I bund og grund er jeg ikke så stor fan af konceptet, og der er jeg nok ikke den eneste. Vi bruger det mest til lidt oprydning i butikken, og det tror jeg også godt, at vores kunder ved, siger Rikke Posner, der dog stadig er glad for den gode salgsweekend.

I den nyåbnede børnetøjsbutik Paula var der også rigtig godt gang i handlen, forklarer den 45-årige ejer Paula Yau.

- Jeg havde Black Friday-tilbud, og det gik virkelig over al forventning. Folk købte både kalender- og julegaver, og det har fortsat siden i fredags. Julehandlen er for alvor startet, forklarer hun.

Meny Espergærde er som fødevarebutik ikke det typiske sted for Black Friday-tilbud, men havde alligevel virkelig god gang i salget i weekenden, forklarer Martin Perlt, der er købmand og centerformand.

- Man kunne godt mærke, at folk havde gået og ventet på denne her dag. Sidste år havde vi et rigtig godt salg og i år var endnu bedre. Man må bare erkende, at det er en voksende trend, forklarer han.

Annonce

Ikke 10 gange om året

Selv om black Friday er et amerikansk koncept, der finder sted fredagen efter Thanksgiving, har man i Danmark taget ejerskab over udsalgsdagen og gjort den dansk. Det har i de hvert fald gjort i Espergærde Centret, forklarer Jan Mathiesen.

- Det er fuldstændig som Halloween, der lige så stille også er blevet en stor tradition her i Danmark. Man bliver jo på en måde presset til at være en del af det, fordi så mange hopper med på vognen i hele landet. Vi har forsøgt at gøre det til en lille fest med levende musik og god mad for at tilbyde lidt ekstra og gøre dagen særlig, siger Jan Mathiesen.

Selv om der er flere positive aspekter ved Black Friday-konceptet, kan det dog også have en stor betydning for julehandlen, hvis udviklingen fortsætter, forklarer Jan Mathiesen.

- Kommer der flere af denne her slags dage, så kan det blive svært. Det kan være vældig hyggeligt, men det er selvfølgelig ikke kun fryd og gammen. Vi skal ikke have en Black Friday 10 gange om året, da vi også er afhængige af et helt almindeligt salg, som i forvejen er presset af internethandlen.

- Heldigvis har vi i Espergærde Centret en gruppe af loyale kunder, som gerne vil handle lokalt og støtte butikkerne, siger Jan Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Lajboschitz klar til genåbning af sine to Hornbæk-hoteller: - Krisen giver os en chance for at gøre noget på helt nye måder

Debat

Præsten skriver: Øjetrim

Helsingør

Politiet var i gang med en anden sag: Så blev de overdynget med skældsord fra flere mænd

Annonce