Annonce
Helsingør

Blandt landet værste: Corona rammer mange i Helsingør

Her er Danmarkskortet fra Statens Serum Institut, der viser, hvilke kommuner der er hårdest ramt af coronavirus-smitte. Helsingør ligger desværre i toppen.

25 til 37 helsingoranere er bekræftede covid 19-patienter, vurderer Statens Serum Institut.

Annonce

Helsingør: I denne del af Nordsjælland er det Helsingør, som har flest borgere, der er smittet med coronavirus.

Det fremgår af en ny vurdering fra Statens Serum Institut, som rykker Helsingør kommune op i en højere kategori på smitte-skalaen.

Faktisk er det nu sådan, at Helsingør blandt landets 98 kommuner befinder i den uønskede top, når antallet af covid 19-patienter gøres op.

Kun Rudersdal, Dragør og Frederiksberg befinder sig i samme høje kategori, den næsthøjeste på instituttets skala.

Kun en enkelt kommune ligger i den højeste kategori - med over 60 bekræftede tilfælde per 100.000 indbyggere - nemlig Gentofte.

Annonce

Markant stigning

I de seneste dage har Statens Serum Institut i en vurdering af samtlige kommuners smitte-billede regnet sig frem til, at Helsingør, i øvrigt ligesom Hillerød, lå i kategorien med 20 til 39 bekræftede tilfælde af covid 19-patienter per 100.000 indbyggere.

Men fredag var meldingen i instituttets daglige "COVID-19 i Danmark - Epidemiologisk overvågningsrapport", at Helsingør nu befinder sig i kategorien med 40 til 59 bekræftede tilfælde per 100.000 indbyggere.

Omregnet til Helsingørs knap 63.000 borgere svarer det til mellem 25 og 37 bekræftede covid 19-patienter inden for kommunegrænsen.

De tal i sig selv siger måske ikke så meget. Der er givetvis et ret højt antal helsingoranere, der også lider af covid 19, men som ikke har haft behov for behandling og derfor ikke er blevet testet eller registreret - det såkaldte mørketal.

Stigningen i Statens Serum Instituts vurdering viser, at i Helsingør kommer der hurtigt flere og flere smittede borgere.

Der er derfor ekstra grund til at udvise forsigtighed og tage hensyn blandt helsingoranere. Ingen af nabokommunerne - Fredensborg og Gribskov eller næstennaboen Hillerød - har samme antal coronavirus-smittede.

Statens Serum Instituts pressetjeneste konstaterer, at kategoriseringen af kommunerne er baseret på antallet af bekræftede patienter.

Instituttet ønsker ikke at komme med gisninger på, hvorfor der blandt andet i Helsingør er så mange smittede.

Et uvidenskabeligt gæt på en del-forklaring kunne være, at i Helsingør og de andre hårdt ramte kommuner sikkert er stor interesse for skirejser i for eksempel Norditalien og Østrig, som jo har været hotspots for coronavirus-smitte.

Annonce

Nordsjælland ligger højt

Statens Serum Institut offentliggør ikke de nøjagtige tal for de enkelte kommuner, men offentliggør antallet af officielt bekræftede tilfælde af coronavirus-smitte fordelt på landsdele.

Her ligger Nordsjælland med godt 460.000 borgere meget højt.

130 bekræftede tilfælde af coronavirus-smittede borgere er registreret i Nordsjælland indtil videre.

Det betyder ifølge Statens Serum Institut, at der er 28 bekræftede covid 19-patienter for hver 100.000 borgere i Nordsjælland - kun København By og København Omegn ligger højere end Nordsjælland i antal bekræftede covid 19-patienter per 100.000 mennesker.

20. marts: 130 (28,0)

19. marts: 120 (25,9)

18. marts: 108 (23,3)

17. marts: 102 (22,0)

16. marts: 95 (20,5)

13. marts: 85 (18,3)

12. marts: 73 (15,7)

Fakta

  • Her er corona-udviklingen lokalt

  • Nordsjællands antal af bekræftede covid 19-patienter ser således ud - i parentes er angivet antallet af patienter per 100.000 borgere i landsdelen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Helsingør

HBTK tabte divisions-comeback

Annonce