Annonce
Helsingør

Ny kæmpe-udgift til boligejere: - Beløbene lyder voldsomme

Det kan koste boligejere op mod 100.000 kroner at få indført seperat kloakering. Foto: Annelene Petersen
Boligejere i Helsingør Kommune kan se frem til udgifter på op til 100.000 kroner, efter byrådet besluttede, at alle boliger i kommunen skal have separat kloakering.

HELSINGØR: Tirsdag blev det besluttet, at alle boliger i Helsingør Kommune på sigt skal have seperatkloakering. Det vil sige, at spildevand fra toilet, vask og lignende løber i et selvstændigt rør ud til kloakledningerne ved vejen, mens vand fra tagrenden løber for sig.

Formålet er at forhindre, at overløb af beskidt vand fra kloakkerne løber ud i Øresund - noget, som har været et stort problem længe.

Beslutningen betyder, at mange boligejere kan se frem til stor regning, for omkloakeringen på privat grund skal betales af egen lomme. Helsingør Kommune vurderer, at det koster mellem 30.000 og 100.000 kroner, og det er en stor pille at sluge, mener flere lokale byforeninger.

Annonce

1 Jimmy Sørensen, formand for Kvistgård-Nyrup Borgerforening

- Jeg synes godt nok umiddelbart, at beløberne lyder volsomme. Det må jeg sige. Men jeg må indrømme, at jeg har endnu ikke sat mig ind i det i detaljen.

- Jeg er overrasket over, at det koster så meget. Nogen er meget interesseret i at gøre noget for miljøet, mens andre er mere ligeglade, hvad det angår. Derfor kan det virke voldsomt, selvom det jo nok er det mest fornuftige for miljøet.

- Jeg er glad for, at der ikke er lavet en kort tidsfrist for, hvornår det skal gøre. Der må blive lavet en god plan for, hvordan vi gør det bedst.

2 Keld Olsen, formand for Espergærde Byforening

- Min første reaktion er, at det er en god beslutning. Vi skal have stoppet beskidt vand fra kloakkerne i at flyde ud i Øresund, og det virker seperatkloakering til at være løsningen på. Også på længere sigt, men jeg er selvfølgelig ikke tekniker.

- Det kommer til at koste en masse penge, og det kan jo blive et problem for nogle boligejere. 100.000 er et højt beløb.

- I virkeligheden er der jo tale om mange års forsømmelse. I Espergærde har man jo bygget ud og bygget ud uden at sørge for, at rensningskapaciteten kan følge med. På en eller anden måde er de, som nu har haft ansvaret de forskellige år, skyld i den situation, vi står i nu.

- Uanset hvad er vi glade og tilfredse med, at der nu bliver taget fat i problemet.

Embed: Hearken

3 Jan Horn Pedersen, formand for Snekkersten Borgerforening

- Jamen det synes jeg da er en rigtig god idé. Jeg har læst, at de er ved at tage godt fat på det i Hørsholm, og jeg synes det er nødvendigt. Så må man bare tage den udgift med.

- Jeg ved godt, at det kan være en stor økonomisk byrde for nogen, men der har jeg set, at Socialdemokratiet har sagt, at man må prøve at lette byrden ved at lave lån til borgere, som måske ikke kan klare det uden.

- Det er absolut nødvendigt, at spildevandet bliver skillet fra det andet. Det koster jo også meget at rense spildevandet. På sigt vil der være nogle besparelser også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce