Annonce
Helsingør

Boligejere skillingede sammen til legeplads

Børnene indtog med det samme den nye, flotte legeplads ved P.W. Tegners Vej. Foto: Torben Sørensen Foto: Torben Sørensen

For enden af P.W Tegners Vej og så lidt til venstre står der en fin gave til legesyge børn.

Snekkersten: Der er et par måneder til jul, men på en måde var det juleaften søndag, da gavmilde beboere i Snekkersten åbnede en flot gave til gavn og glæde for børnene i omrdådet og ungernes forældre og bedsteforældre naturligvis. Gaven? Det var en splinterny legeplads!

Det er grundejerforeningen Borupgård Vest med beboere fra knap 190 boliger på P.W. TegnerS Vej, K. A. Hasselbalchsvej og Fr. Leyelsvej, som har samlet penge ind til legepladsen. Helt konkret har grundejerforeningens medlemmer betalt et forhøjet kontingent i 2019 - 2.400 kroner i stedet for de normale 1.400. Og så blev der råd til at etablere den nye legeplads.

Den gamle var ved at falde sammen. Gynger, svævebaner og så videre ville koste over 100.000 kroner at reparere, fik beboerne at vide.

Annonce

- Vi besluttede, at det ville vi ikke bruge penge på. Vi fik tilbud ind, og det koster cirka 300.000 kroner at lave en fin ny legeplads. Derfor tog vi det op på grundejerforeningens generalforsamling, hvor kontingentforhøjelsen blev vedtaget med overvældende flertal. Resten af beløbet tog vi af opsparingen i grundejerforeningen, forklarer en glad Helene Kreutzfeldt fra foreningen.

Ud til frisk luft

Borupgård Vest-folkene holdt indvielse søndag eftermiddag med kagemænd og den slags. En masse børn indtog hurtigt gynger, svævebaner, minitrampoliner og meget andet, og det stod hurtigt klart, at den nye legeplads er et hit.

- Er det ikke skønt at få ungerne væk fra alle de digitale ting? Ud til frisk luft og sjove aktiviteter. Der var altid børn på den gamle legeplads, det kommer der forhåbentligt også på den nye, siger Helene Kreutzfeldt.

Legepladsen er naturligvis offentligt tilgængelig, så hvis man er på de kanter, kan man selv teste beboernes tidlige julegave til områdets børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce