Annonce
Helsingør

Boliggårdens formand om knivstikkere: - Jeg er pishamrende træt af dem

Anje Holmstad synes der ofte tegnes et skævt billede af Vapnagård, men har intet til overs for gerningsmændene bag onsdagens knivstikkere. Foto lars johannessen
Anje Holmstad, der er formand for Boligforeningen, ærgrer sig over, at nogle få ballademagere igen giver uønsket opmærksomhed omkring Vapnagård.

VOLD: - Jeg er meget ked af det, og jeg er pishamrende træt af dem.

Sådan beskriver Anje Holmstad, der er formand for Boliggården, situationen og holdningen til personerne bag det knivstikkeri, der fandt sted på Vapnagård onsdag aften.

Boliggården udlejer blandt andet 1742 boliger op Vapnagård, der dermed er Helsingørs største bebyggelse.


Vi har nul tolerance over for den slags, og jeg gider dem ikke. Men vi lever i et retssamfund

Anje Holmstad, formand for Boliggården


Anje Holmstad er selv en af Vapnagårds godt 4000 beboere, og nok den af dem, der mest ihærdigt protesterer, når hun mener at bydelen stemples urimeligt. For eksempel i forbindelse med voldsepisoder. Hun lægger på ingen måde skjul på, at hun for eksempel synes, at Helsingør Dagblad tegner et billede af Vapnagård, som hun ikke kan genkende.

Senest har Helsingør Dagblad, og alle andre medier, omtalt et masseslagsmål, der fandt sted onsdag aften på Vapnagård. Op mod 20 personer kom i slagsmål, to mand blev stukket med en kniv og fem blev anholdt i sagen.

- Lige nu ved vi ikke noget, mens hvis vi på nogen mulig måde, inden for lovens rammer, får information om, at dem, der har gjort det, bor her, så siger vi dem op. Det er der ingen tvivl om. Vi har nul tolerance over for den slags, og jeg gider dem ikke. Men vi lever i et retssamfund, slår Anje Holmstad fast, og understreger, at Boliggården ikke kan eller vil dømme nogen på forhånd.

Annonce

Sat i bås

Uden at kende sagen, kunne Anje Holmstad have en formodning om at det måske er en etnisk gruppe danskere, der er involveret i masseslagsmålet, og hvad det medfører ærgrer hende endnu mere.

- Det er trist at en hel gruppe bliver sat i bås, blot fordi der er nogle enkelte rådne æbler, der ikke kan opføre sig ordentlig. Dem har jeg intet som helst til over for, jeg er helt kold, siger Anje Holmstad. Og så peger hun - igen - på, at der altså også begås lignende kriminalitet mange andre steder end Vapnagård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce