Annonce
Helsingør

Borgmester efter fremgang i ny erhvervsmåling: -  Næste år falder vi nok tilbage igen

Helsingør Kommune går frem til en 26. plads blandt landets kommuner i en ny erhvervsmåling foretaget af Dansk Byggeri. Det skyldes blandt andet kommunens store investeringer i byggeri, lavere gebyrer for erhvervsaffald og et godt samarbejde mellem folkeskoler og virksomheder. Foto: Lars Johannessen
Helsingør Kommune fortsætter fremgangen i Dansk Byggeris erhvervsmålinger, men de sociale klausuler vil formentlig betyde tilbagegang næste år, frygter borgmesteren.

Helsingør: Helsingør Kommune tager et pænt hop op ad rangstigen i den årlige erhvervsmåling fra Dansk Byggeri. Det er tredje gang, kommunen går frem på listen. I 2018 hoppede Helsingør fra plads nummer 85 blandt Danmarks 98 kommuner op som nummer 49 og sidste år fortsatte højdespringeriet, da Helsingør svingede sig op som nummer 33 i Dansk Byggeris undersøgelse. I årets måling placerer kommunen sig som nummer 26.

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af en række parametre som eksempelvis skatter og afgifter, udbud, kommunale investeringer og udlicitering, byggesagsbehandling, erhvervsaffald samt arbejdsmarked og uddannelse. Undersøgelsen bygger på både tilgængelig data samt en spørgeskemaundersøgelse blandt landets kommuner.

Helsingør Kommunes forbedrede placering skyldes navnlig store kommunale investeringer i byggeri, lave gebyrer for erhvervsaffald samt et godt samarbejde mellem folkeskoler og virksomheder.

Annonce

Opmuntrende

- Coronakrisen viser os med al tydelighed, hvor afhængige hele samfundet er af, at vi har et erhvervsliv, der klarer sig godt, kan tjene penge og sikre lokale arbejdspladser. Her har vi som kommune en vigtig rolle i at sikre gode rammevilkår for vores lokale erhvervsliv.

- Jeg ser derfor vores fine placering som en opmuntring til den indsats vi løbende gør, for at sikre gode vilkår for vores virksomheder, siger borgmesteren i en kommentar til målingen.


Coronakrisen viser os med al tydelighed, hvor afhængige hele samfundet er af, at vi har et erhvervsliv, der klarer sig godt, kan tjene penge og sikre lokale arbejdspladser

Borgmester Benedikte Kiær


Men hun er forberedt på tilbagegang.

Annonce

Sociale klausuler vil spille ind

- Vi skal nok forvente, at vi triller ned ad rangstigen igen næste år på grund af byrådets vedtagelse af sociale klausuler, spår Benedikte Kiær.


Benedikte Kiær frygter at Helsingør Kommunes fortsatte fremgang i Dansk Byggeris målinger vil blive erstattet af en tailbagegnbag næste år på grund af de sociale klausuler.  Foto: Torben Sørensen

De sociale klausuler betyder blandt andet, at virksomhederne skal leve op til flere krav. Blandt andet at 10 procent af virksomhedens ansatte, som udgangspunkt skal være lærlinge/elever i forbindelse med udbud. Disse klausuler er der ikke taget højde for i den nye måling fra Dansk Byggeri.

Annonce

Det er ikke den måling, der tæller

En af de erhvervsdrivende i Helsingør, restauratør Tonny Parnell, giver ikke så forfærdelig meget for Helsingør Kommunes forbedrede placering på Dansk Byggeris liste.


Det er langt vigtigere, at Helsingør Kommune går frem på ranglisten over erhvervsvenlige kommuner, som Dansk industri foretager hvert år, og hvor Helsingør Kommune sidste år fik en bundplacering

Tonny Parnell, erhvervsdrivende


- Det er jo en interesseorganisation, der beskæftiger sig med, hvor mange mursten der bliver lagt ovenpå hinanden, men det er da positivt at kommunen går frem på listen, siger Parnell i en kommentar.

- Det er bare langt vigtigere, at Helsingør Kommune går frem på ranglisten over erhvervsvenlige kommuner, som Dansk Industri foretager hvert år, og hvor Helsingør Kommune sidste år fik en bundplacering, påpeger restauratøren og forretningsmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce