Annonce
Helsingør

Borgmester for en dag: 3000 og deromkring

Ole Konstan-tyner er Borgmester For En Dag i dag.
Annonce

Autenticitet- Af Ole Konstantyner

Debat: For mere end ti år siden udgav jeg sammen med min mangeårige gode kollega og ven Ole Fredsgaarde en lille guidebog til vores område. "3000 og deromkring". Vores motivation var ganske enkel: At prise alle dem som bidrog til en særlig og ekstra god oplevelse.

1 Det kunne være en god specialforretning, hvor man virkelig kunne mærke, at man brændte for produkt og service. Eller en unik oplevelsesmæssig perle, noget arkitektur eller et hemmeligt spot. Alle de gode og fine steder som man finder, når man kender området. Og hvad skal det gøre godt for? Jo, det var en vigtig del i at synliggøre alle de kvaliteter, man finder i vores område. Kvaliteter, der ikke kan reklameres for, men kun gode tip fra mund til øre.

Paradoksalt nok, er dem/det, som giver vores område disse store glæder, ofte i den situation, at de ikke forstår sig på at fortælle omverden om det. Derfor mente vi, at vores mission skulle være at give disse ildsjæle en hjælpende hånd. Og det interessante er, at alle dem, vi havde udvalgt, var hver især vigtige brikker i det samlede billede af et fantastisk sted. Hver eneste var bidragende til at skabe den samlede identitet for, hvilken stemning og oplevelse man kunne forvente at møde hos os. De fortjener en stor hånd.

Da Helsingør Kommune klogt nok nogle år senere igangsatte en storstilet profileringsanalyse, var konklusionerne også at ordene ”Autenticitet, Nærhed, Ro og Gådefuldhed” skulle være dét man forbandt os med. Det er underligt, at der ikke er flere, der har forstået det.

2 Helsingør skal også være for videregående. Det kunne være gavnligt for mange, hvis der kunne komme nogle videregående uddannelser til kommunen. Vi er faktisk meget attraktive med vores geografiske placering, og der er flere steder i kommunen, man ville kunne have større uddannelsesinstitutioner. Unge giver dejligt liv og kan være grobund for flere arbejdspladser, ungdomsboliger, handel og ikke mindst et cafemiljø, der skaber hygge og stemning.

3. Bedre infrastruktur gavner mere. Især på Nordkysten halter det med ordentlig infrastruktur for dem, som pendler til København og omegn.

Jeg selv er blevet aktiv pendler for et par år siden, og jeg kan dagligt spare en time i transporttid ved at køre i bil i stedet for bus og tog. Ærgerligt at det ikke kan lade sig gøre med bedre offentlig transport.

Alt andet lige må en bedre forbindelse være en topprioritet for at lokke nye borgere til kommunen. Der er rigtig mange familier med børn, som ikke kan hive så mange timer ud af døgnet til transport. Og nye borgere er lig med flere skattekroner i den kommunale kasse og mere omsætning i de lokale forretninger.

4 Gør det lettere at drive virksomhed. Kommunen er godt på vej til at blive et bedre sted at starte og drive virksomhed.

Vi er rykket godt op på attraktivitets-barometret. Men det bliver generelt mere og mere vanskeligt at drive virksomhed, og det er kun et fåtal der kan generere et overskud.

Vi må gøre alt for at sikre, at kommunens erhvervspolitik ikke er konkurrenceforringende, men derimod giver vores virksomheder de bedste kår, når de skal konkurrere med andre. Det er ikke i orden, at det skal være dyrere at drive sin virksomhed i Helsingør Kommune end udenfor. Alle borgere har glæde af, at der findes lokale virksomheder, og vores fællesskab har glæde af lokale arbejdspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce