Annonce
Helsingør

Borgmester:  Skonnerten Zar kommer med i byrådets budgetforhandlinger

Skonnerten Zar vil blive et emne ved de kommende budgetforhandlinger i Helsingør Kommune. Foto Lars Johannessen
- I de kommende budgetforhandlinger håber jeg, at vi bliver enige om at se på, hvordan Zar kan indgå blandt andet som et tilbud til børn og unge. Der er mange muligheder, som vi som kommune kan købe os ind på, siger Benedikte Kiær, Helsingørs borgmester. Hun understreger, at hverken kommune eller havn kan købe Zar.
Annonce

HELSINGØR: Politikerne i Helsingør har hidtil været tilbageholdende med at give tilsagn om et mere konkret engagement i Zar, den tremastede gamle, smukt renoverede skonnert, som netop nu forsøges solgt på folkeaktier, så den kan blive hele Helsingørs skib, til glæde for alle børn og voksne.

Ejeren Henrik Frederiksen har givet Helsingør forkøbsret til skibet, der er sat til salg for 6,4 millioner kroner. Og Frederiksen har netop forlænget denne forkøbsret med yderligere en måned, ligesom han har givet løfte om selv at bidrage med en million kroner.

Nu tyder noget dog på, at byrådspolitikerne vil gå mere konkret til værks for at bidrage til, at Helsingør beholder Zar i havnen.

Annonce

Mange muligheder

- I de kommende budgetforhandlinger håber jeg, at vi bliver enige om at se på, hvordan Zar kan indgå blandt andet som et tilbud til børn og unge. Et tilbud, vi som kommune køber os ind på Zar med og dermed bidrager til skibets driftsindtægter. Der er mange muligheder. Vi kan også forestille os, at vi kan købe os ind på tilbud om maritim undervisning i forskellige sammenhænge. Og det kan være, at ældre mennesker kan have glæde at at komme ud og sejle og mærke fællesskabet ombord, siger Benedikte Kiær.

Zar optager sindene i Helsingør Byråd.Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Konkrete ydelser

Det mere konkrete tilsagn om, at kommunen vil købe sig ind til nogle ydelser på skibet, er naturligvis afhængigt af, om det lykkes for Maritimt Værksted Hal 16 et sælge tilstrækkeligt med folkeaktier til at erhverve skibet. For borgmesteren slår nemlig fast, at hverken kommunen eller havnen kommer til at købe skibet.


I de kommende budgetforhandlinger håber jeg, at vi bliver enige om at se på, hvordan Zar kan indgå blandt andet som et tilbud til børn og unge.

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.


- Vi har naturligvis talt en del om Zar og mulighederne med skibet i havnebestyrelsen. ( I Helsingør Kommune består havnebestyrelsen af kommunens økonomidudvalgs medlemmer, red.). Vi er fuldstændig enige om, at Zar er et kæmpe aktiv at have i Helsingør Havn. Den klæder havnen og der er kæmpe opbakning til projektet, hvor en gruppe mennesker med Hal 16 i spidsen gør et fantastisk arbejde for at sælge folkeaktier og dermed skrabe penge sammen til at købe skibet.  Vi har også undersøgt mulighederne for at erhverve skibet. Men gør vi det, er reglerne sådan, at vi kun må bruge det til egne formål. Til møder og den slags. Og det vil give en så marginal brug af skibet, så ingen kan være interesseret i det.


Vi er fuldstændig enige om, at Zar er et kæmpe aktiv at have i Helsingør Havn. Den klæder havnen og der er kæmpe opbakning til projektet,

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.


- Skibet skal ud at sejle og have mulighed for at servicere og være et gode for mange forskellige mennesker. Og det vil ikke ske, hvis det bare skal ligge i havnen til brug for kommunen. Desuden er det ikke en kerneopgave for kommunen at købe skibet, fastslår borgmester Benedikte Kiær, der roser den frivillige indsats, der gøres for at få Zar på folkeaktier.

Her køber du en folkeaktie

Maritimt Værksted Hal 16 har taget initiativ til en indsamling og salg af folkeaktier til et køb af den tre mastede skonnert ZAR til Helsingør.

Skonnerten ZAR bliver hele byens og havnens stolthed og en mulighed for at skabe maritim læring for skolebørn, projekter for udsatte børn og unge, for charter, bryllupper, repræsentation, receptioner og ikke mindst formidling af Helsingørs lange maritime tradition og Sundtolden.

Du har nu mulighed for at købe en eller flere folkeaktier til at støtte projektet.

Gå ind på mfs.dk/Hal 16 - folkeaktie. Her kan du give tilsagn om senere køb af folkeaktie til Zar.

Zar har rundet den første million

900 mennesker har givet tilsagn om køb af aktier for en million kroner i skonnerten Zar.

Initiativtagerne til Zar på folkeaktier fik lørdag 52 nye tilsagn om aktietegning, da de stillede op i Espergærdecentret for at gøre et fremstød for Zar.

Weekenden før var der et arrangement på Stengade i Helsingør,  der resulterede i 72 nye tilsagn fra aktionærer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce