Annonce
Helsingør

Borgmester-vikar Christoffersen vil vælte Kiær

Claus Christoffersen Helsingør byråd S. Foto: lats Johannessen.
Socialdemokratiets førstemand er rykket ind på borgmesterkontoret og tror på rød valgsejr i november næste år.
Annonce

HELSINGØR: Der er et år og få måneder til næste kommunalvalg. Men allerede i disse dage har Helsingør en anden borgmester end konservative Benedikte Kiær, der normalt har den titel. Det er nemlig socialdemokratiske Claus Christoffersen, som fra mandag sidder på borgmesterkontoret på Helsingør Rådhus.

- Det er med spænding og ærefrygt, at jeg sidder her. Det er noget helt specielt at få lov til at være vikar for den siddende borgmester. Det er bestemt noget, man kan få smag for, siger han.

Det tætte byråd

Det er kun få mandater og ikke ret mange stemmer, der skal flyttes ved 2021-valget, før Helsingør får en rød borgmester. I dag er Helsingør Byråd sat sammen på denne måde:

  • Dansk Folkeparti: To mandater
  • Venstre: Et mandat
  • De Konservative: Ni mandater
  • De Radikale: Et mandat
  • Socialdemokratiet: Otte mandater
  • SF: Et mandat
  • Lokaldemokraterne: Et mandat
  • Enhedslisten: To mandater

Det er dog kun to uger og ikke helt frem til valget, at Christoffersen har nøglen til kontoret i det smukke Helsingør Rådhus. Kiær er på ferie, og som 1. viceborgmester overtager socialdemokraten den tjans. Men ved valget i november 2021 satser den 50-årige espergenser på, at vælgerne giver ham borgmester-ansvaret og kontor-nøglerne for i hvert fald fire år.

- Jeg mener, at chancerne for det ser rigtigt gode ud. Der har været en intens kappestrid mellem den røde og blå fløj i Helsingør i mange år. Det har ligget meget tæt ved de seneste valg, og lige nu er det kun ét mandat, der skiller blokkene, siger Claus Christoffersen.


Jeg er overbevist om, at det bliver et tæt valg også i 2021.

Claus Christoffersen


Det udslagsgivende mandat og gerne mere til regner socialdemokraten med, at venstrefløjen vinder næste år.  Og så vil han som frontfigur for det største røde parti  være klar til borgmesterkontoret - på papiret i hvert fald.

- Jeg er overbevist om, at det bliver et tæt valg også i 2021. Og jeg håber da, at lodderne falder til vores side. Men der er intet afgjort, før partierne sidder i byrådet og peger på en borgmester, siger Christoffersen.

Annonce

På det yderste mandat

Socialdemokraten blev valgt ind i byrådet med 306 personlige stemmer ved 2017-valget - på det yderste af de 25 mandater i Helsingør Byråd.

Da Henrik Møller, den daværende leder af partiets byrådsgruppe, kom i Folketinget, var det Christoffersen, der blev valgt som ny Kiær-udfordrer. Og han ved godt, at en borgmesterpost vil kunne blive kronen på en politisk kometkarriere.

Men Claus Christoffersen, når nu De Konservative og Socialdemokratiet arbejder så tæt sammen i byrådet og laver en masse politiske aftaler, så kan vælgerne vel bare fortsætte med at stemme på erfarne Benedikte Kiær?

- Forskellen er, at De Konservative og Socialdemokratiet lægger vurderingerne forskelligt. I Socialdemokratiet er vi for eksempel stærkt optaget af borgernes velfærd. Den skal stilles først, siger han.

Gik solo lige før, at coronaen ramte Danmark

Claus Christoffersen er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og har arbejdet blandt andet som public affairs- og pressechef i Ergoterapeutforeningen. Det job forlod han dog tidligere i år og gik solo med eget kommunikationsbureau - på et tidspunkt, der viste sig at være ret ubelejligt.

- Ja, det var den dårligst mulige timing at blive selvstændig 14 dage før, at Danmark blev lukket ned på grund af coronaen. Men det er bare uforeneligt at have et fuldtidsjob ved siden af at være leder af byrådets næststørste parti og borgmesterkandidat, forklarer han.

Det er den tredje tirsdag i november næste år, at der er valg i de 98 danske kommuner. Det er tirsdag den 16. november. Så allerede nu kan man godt sætte kryds i kalenderen for at markere, at man den dag skal ned og sætte kryds på stemmesedlen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce