Annonce
Helsingør

Borgmesteren: "Så må vi sætte fokus på de andre lande"

Benedikte Kiær er ærgerlig over, at grænserne til Sverige ikke blev åbnet. Foto: Lars Johannessen

Benedikte Kiær havde håbet, at grænsen til Sverige også ville blive åbnet. Men så gælder det om at få turister fra Norge, Tyskland og Island hertil i stedet, siger hun.

Annonce

Grænseåbning: - Jeg er ærgerlig over, at grænsen til Sverige ikke er med. Jeg hæfter mig dog ved, at regeringen ser på en regional løsning. Det ville betyde alverden, at vi igen vil kunne få de mange éndagsgæster, vi er vant til, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær i en kommentar til de seneste grænseåbninger, hvor Sverige ikke var med.

- Men som jeg hører det, så vil seksdagesreglen ikke gælde i den regionale løsning mellem Danmark og Sverige. Vi er en samlet Øresundsregion. Man kan sammenligne os med grænsen til Tyskland – bortset fra, at vores grænse jo er meget længere, siger hun.

Annonce

Målrettet markedsføring

- Jeg håber, region Skåne kan komme, som de plejer at gøre, og at vi kan tage over til dem, som vi plejer.

Men hvad der tabes på svenskerne kan måske afhjælpes af et større fokus på turister fra de lande, hvis grænser nu bliver åbnet igen.

- Så det gælder at få fat i de turister fra Norge, Tyskland og Island, som skal være her i seks dage. Vi vil lave målrettet markedsføring og har allerede sat i gang med dialog med vores samarbejdspartnere, blandt andet Wonderful Copenhagen, og så er vi lige nu ved at skrive et brev til alle overnatningsstederne i kommunen, så de ved, at vi samlet står for at få turister til Helsingør.

- Vi forener kræfterne. Der er allerede sat penge af til markedsføringen og kampagnerne, så vi kan hurtigt komme i gang med vores offensive strategi, lyder det fra borgmesteren.

wandrup/berg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce