Annonce
Helsingør

Coronastramninger: Regeringen indfører nye covid-19 tiltag  i Helsingør Kommune

Interessen for at blive coronatestet er allerede stor i Helsingør og nu skal testmulighederne forbedres.Foto: Lars Johannessen
Fra den 7. december underlægges Helsingør Kommune de samme nye regler, der gælder 17 andre hovedstadskommuner.
Annonce

CORONA: Der skal testet flere og mere. Vi skal være færre af gangen i supermarkedet. Private og offentlige arbejdspladser opfordres til at arbejde så meget som muligt hjemmefra.

Det er tre af de ændringer som en ny coronakurs medfører.


Indsatsgruppen vurderet, at indsatsen i Helsingør Kommune skal intensiveres med en række af de samme tiltag, som indføres i 17 andre kommuner i hovedstadsområdet.


Sundheds- og Ældreministeriet har netop meddelt at man vil indføre de samme covid-19 tiltage, som men vil i 17 andre kommuner i hovedstadsregionen, hvor coronasmitten stiger særligt hurtigt.

Annonce

Intensiverer

Det er den aktuelle udvikling i Helsingør, der får Sundheds- og Ældreministeriet til at tage kommunen med blandt de kommuner, hvor man skal gøre noget ekstra for at begrænse smitten.

-  Tiltagene, der vil gælde i Helsingør, er i vidt omfang de samme, som blev udmeldt for 17 hovedstadskommuner den 1. december 2020, og de vil gælde frem til den 2. januar 2021. Niveauet af coronasmitte i Helsingør Kommune er højt og stigende. I Helsingør Kommune er incidensen steget markant fra 97 pr. 100.000 indbyggere den 13. november 2020 til 359 nye bekræftede tilfælde pr. 100.000 indbyggere den seneste uge – svarende til 225 tilfælde smittet med Covid-19. Derfor har Indsatsgruppen vurderet, at indsatsen i Helsingør Kommune skal intensiveres med en række af de samme tiltag, som indføres i 17 andre kommuner i hovedstadsområdet, hedder det i en pressemeddelelse.


Står vi sammen om det her i Helsingør Kommune, skal vi nok komme i mål og få bragt smittetrykket ned. Lad os passe godt på hinanden, så vi kan passe på vores ældre og se frem til en god jul sammen

Benedikte Kiær


Annonce

Glad for mere fokus

De nye tiltag glæder Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, der havde håbet at Helsingør ville få samme status som de øvrige 17 kommuner, der er ekstra corona-fokus på.

- Regeringen og sundhedsmyndighederne har ligesom os set, at der er behov for at sætte ind over for det meget høje smittetryk vi oplever i Helsingør Kommune. Vi skal have sat indsatsen op for at bremse smitten. Det drejer sig om, at flere bliver testet, vi har brug for skarpere opsporing og der er brug for tiltag på vores skoler, så færre unge krydser hinandens spor i hverdagen. Det får vi nu med regeringens udmelding. Står vi sammen om det her i Helsingør Kommune, skal vi nok komme i mål og få bragt smittetrykket ned. Lad os passe godt på hinanden, så vi kan passe på vores ældre og se frem til en god jul sammen, opfordrer hun.
Du kan læse om den seneste coronaudvikling på helsingordagblad.dk.

Syv områder hvor der strammes

  1. Oprustning af test i kommunen
  2. Styrket smitteopsporing og bedre vilkår for kommunens frivillige selvisolation
  3. Skærpede kvadratmeterkrav i detailhandel og krav om ’ensretning’
  4. Tiltag for at begrænse kontakten mellem elever i skoler og på uddannelser
  5. Skærpet opfordring til hjemmearbejde på både private og offentlige arbejdspladser
  6. Skærpet forsamlingsloft ved fritidsaktiviteter for børn og unge
  7. Derudover opfordres borgere i Helsingør Kommune til at omgås færrest mulige personer. Og politiet intensiverer indsatsen med at håndhæve regler i forhold til forsamlingsforbuddet, åbningstider på restauranter, barer, caféer og andre serveringssteder, forbuddet mod salg af alkohol efter klokken 22 og krav til detailhandel.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce