Annonce
Helsingør

Brug for støtte til demens oven på coronaepidemi

Der mangler indsamlere til Alzheimerforeningens landsindsamling.
Mennesker med demens og deres pårørende er blandt de mest udsatte under coronaepidemien. Der er derfor brug for din støtte, når Alzheimerforeningens frivillige i Helsingør går på gaden for at samle ind til mennesker med demens lørdag d. 19. september.
Annonce

Mens de fleste så småt er begyndt at komme sig oven på nedlukningen af samfundet, trækker coronaepidemien stadig smertefulde spor blandt de 85-90.000 familier, der lever med en demenssygdom. Den lange isolationstid på plejehjem og i eget hjem har forværret sygdommen for mange og skabt sorg og bekymring blandt de pårørende. Andre familier har oplevet, at de dagstilbud, der normalt har skabt mening i hverdagen hos mennesker med demens, og aflastet de pårørende, har været lukket ned med stress og utryghed til følge. Faktisk oplever over halvdelen af de pårørende, at deres mentale heldbred er blevet markant forværret under corona. Det viser en ny undersøgelse fra Alzheimerforeningen.

Annonce

Vær med til at give håb

Alzheimerforeningen har fra begyndelsen af krisen kæmpet for at få mennesker med demens på dagsordenen og bringe støtte og hjælp ud til alle de hårdt ramte familier.

Man har blandt andet udvidet rådgivningen og været med til at udvikle digitale alternativer, så flere mennesker med demens blandt andet har fået mulighed bevare kontakten til deres kære og deltage i meningsfulde aktiviteter.

- Vi har oplevet en firdobling af henvendelser til vores Demenslinie. Generelt er vi blevet mødt af en stemning af frygt og håbløshed. Det er noget, familierne kommer til at mærke konsekvenserne af i lang tid, og der venter os en kæmpe opgave med at give dem en håndsrækning i de kommende måneder, fortæller direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen er fuldstændig afhængig af bidrag fra private for at kunne fortsætte sin indsats for mennesker med demens. Derfor er bidrag til landsindsamlingen afgørende. Har man mulighed for at give en hånd med den 19. september kl. 11.00-14.00, kan man læse mere på www.huskedagen.dk, hvor man også kan melde dig som indsamler.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce