Annonce
Sport

Bruuns Bundesliga: Freiburg er klar til den utopiske topkamp

Christian Streich er en mand med mange ansigter - han kan være opfarende som her, men han kan også være personificeringen af ro på sidelinjen. Foto: Kai Pfaffenbach/Scanpix
Freiburg er på to parametre faktisk bedre end Bayern München inden lørdagens topkamp på Allianz Arena. Klubbens succes tilskrives først og fremmest træner Christian Streich og den kontinuitet, han er garant for.

Der skal en del til at imponere Christian Streich.

Hvis det da overhovedet kan lade sig gøre.

Træneren for SC Freiburg virkede i hvert fald helt og aldeles upåvirket og meget lidt euforisk, da han forleden på et pressemøde blev spurgt, hvordan han havde det med, at hans hold med en sejr på lørdag i München faktisk kan komme a point med Bundesligaens førerhold fra Bayern.

Annonce

- Vil det sige, at de har 25 point, spurgte Christian Streich ud i rummet.

11. spillerunde

Fredag

20.30 Mainz-Gladbach – TV3 Max

Lørdag

15.30 Bayern-Freiburg – Xee

15.30 Stuttgart-Bielefeld

15.30 Bochum-Hoffenheim

15.30 Wolfsburg-Augsburg – Tv3 Sport

18.30 RB Leipzig-Dortmund – Xee

Søndag

15.30 Hertha-Leverkusen

17.30 1. FC Köln-Union Berlin

19.30 Greuther Fürth-Frankfurt

Det blev bekræftet.

- Det er da rart at vide, og når det nu er sådan, at det er nummer et mod nummer to, og vi kan ende på samme pointtal efter kampen, kan jeg jo ikke nægte, at det er en topkamp. Lad os nu se, hvor mange topkampe der venter på os i resten af sæsonen, sagde Christian Streich.

Underspillet som altid.

Og hvis du skulle formaste dig til at argumentere for, at han er selve årsagen til, at SC Freiburg lige nu spiller sin bedste sæson i Bundesligaen nogen sinde og efter 10 spillerunder er det eneste ubesejrede hold, ville han reagere med hovedrysten. Opgivende hovedrysten. Christian Streich kunne aldrig finde på at fremhæve sig selv på den måde.

Her er de bedre end Bayern

Men sandheden er vel, at hans person i det mindste er en stor del af forklaringen på, hvorfor SC Freiburg er ”die Mannschaft der Stunde” i tysk fodbold lige nu. Et hold, der på to punkter faktisk overgår selveste Bayern München inden lørdagens kamp. SC Freiburg er som nævnt ubesejret – det er Bayern München ikke – og SC Freiburg har som det stærkeste defensive hold i Bundesligaen kun lukket syv mål ind i denne sæson mod Bayern Münchens 10.

Endnu en gang har Christian Streich formået at banke et kollektiv sammen, der egentlig mod alle odds blander sig i toppen af Bundesligaen. En topkamp mellem Bayern München og SC Freiburg burde aldrig være mulig. Økonomisk set ligger SC Freiburg nemlig ifølge de seneste budgettal fra de 18 klubber i den bedste række i den nederste tredjedel, mens Bayern München naturligt nok topper, så den sportslige succes må i virkeligheden være et resultat af den altid højt besungne kontinuitet, som så mange klubber sukker efter, og så få klubber har.

Beviset på - eller i hvert fald en indikation af - at penge trods alt ikke altid behøver at betyde alt i fodboldens verden.

Annonce

Han overlevede nedrykning

For lige om lidt fejrer Christian Streich 10 års-jubilæum som cheftræner i SC Freiburg. Han trådte til som en slags nødløsning 29. december 2011, da klubben lå i en håbløs position i bunden af Bundesligaen, og cheftræner Marcus Sorg blev fyret. Christian Streich gjorde det umulige, allerede i 31. spillerunde – altså med tre kampe tilbage af sæsonen – var holdet reddet.

Det gav naturligt nok Streich en speciel status i klubben, og det ændrede sig ikke, selv om SC Freiburg rykkede ud i sæsonen 2014/2015. Normalt er den slags lig med en fyreseddel i Bundesligaen – ja, de fleste trænere bliver jo fyret, allerede inden nedrykningen er en realitet i en mere eller mindre desperat redningsaktion – men ikke i SC Freiburg.

Christian Streich blev siddende, hvor han sad, førte holdet tilbage til den bedste række og har siden da udført et beundringsværdigt stykke trænerarbejde, der bliver anerkendt af både kolleger og de spillere, der – for de flestes vedkommende – elsker og respekterer ham.

- Vi er en ret sammenspillet trup, og der er rigtig mange spillere, der har haft Christian Streich som træner i mange år. Vi kender ham rigtigt godt, han kender os, og vi føler os også trygge og sikre ved det, han gør, også når han eksempelvis ændrer systemet midt i en kamp, forklarede angriberen Nils Petersen forleden til magasinet Focus.

Annonce

Det bliver svært

Den kontinuitet og ro, Christian Streich har givet klub og hold, har altså indtil videre været 22 point værd i 10 kampe. Imponerende. Sejre hjemme hjemme over Dortmund og i Wolfsburg er nok de flotteste resultater hidtil, men nu kommer ”der ganz dicke Brocken” – Bayern München på udebane.

SC Freiburg får sin sag for.

For godt nok kommer gæsterne med ligaens bedste defensiv foran den hollandske målmand Mark Flekken, der gør Manuel Neuer rangen stridig som nummer et i Bundesligaen lige nu, men overfor det står en Bayern München-offensiv, der virker voldsomt skræmmende. Mesterholdet har således scoret ikke færre end 21 mål flere end Freiburg i denne Bundesliga-sæson, og de, der havde forventet en slags nedtur efter 0-5 i pokalen mod Gladbach, er blevet væsentligt klogere siden da. Sejrene på 5-2 ude over Union Berlin i Bundesligaen og 5-2 hjemme over Benfica i Champions League viste godt nok, at Bayern Münchens defensiv lige nu ikke er ”unüberwindbar”, men de viste også, at den sydtyske målmaskine er stort set umulig at stoppe.

Eller er den?

Hvis der er et hold, der har en mulighed for det lige nu, må det være SC Freiburg.

Og så kan det jo være, at de to hold er a point 17.20 lørdag eftermiddag.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

For abonnenter

Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Annonce