Annonce
Helsingør

Busplan er en af de lemfældige sager

Bus 801 A bliver omdrejningspunktet i Helsingørs kommende busplan. Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Torsdag den 21. januar 2021 var en skelsættende dag for Stad & Egn. Her overførtes væsentlige områder til et nyt Indenrigs- og Boligministerium. Væsentlig fordi planlægningen forbedres. Lokalt vil det betyde, at det ikke længere er byggeloven, der overtrumfer planstrategi, kommuneplan og lokalplanerne.

Stad & Egn ser frem til, at der nu kan italesættes det store behov for flere boligtyper m.v., og at hensyn til kvaliteter, kulturmiljøer og kvalitative drøftelser, også sættes på dagsordenen.

”Vi” skal formentlig for sidste gang fremhæve ”lemfældige” sager. ”Vi” fremhæver her:

1. Mørdrup Trinbræt. Hvor Helsingør Kommune undlader at bede trafikselskabet og regionen om at flytte trinbrættet 300-400 meter til en placering ved afslutningen af Bybjergvej med ordnede parkeringsforhold til følge.


Kollektiv transport kan kvalificere udviklingen


2. Busplan 2021. Hvor vi påpeger, at der skal tales om hvordan kollektiv transport kan kvalificere udviklingen i de tyndtbefolkede lokalområder og kan fremme en udvikling for alle borgere, der har vanskeligheder med transporten.

3. Cinemabyprojektet. Hvor vi anfører, at udnyttelsesgrad og højde for en ny bydel er irrelevante størrelser, hvis der kræves underjordisk parkering, et koncept for friarealet, de små søer og et stisystem samt et velassorteret butikscenter.

Med håb om bedre tider, og at ”vi” kan udfylde vores mission og være visionære, konstruktive og fremadskuende.

+

Der bliver også diskuteret politik uden for Helsingør Byråd. I HD Debat inviteres udvalgte partier, førende interesseorganisationer og andre til at skrive indlæg. I dag er det Jørgen Busch og Jens Kirkegaard fra Stad & Egn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce