Annonce
Erhverv

Butikkerne får velkommen tilbage-kage: - Det her havde vi slet ikke turde drømme om

- De første dage i genåbningen er gået virkelig godt. Der har været så mange inde, både for at købe og også bare for at hilse på, fortæller Mogens Christensen, Tibberuphøkeren i Helsingør. Her får han overrakt en velkommen tilbage-kage af Kim Backe, Helsingør Handel. Foto: Kirsten Moth
60 butiksejere i Helsigør fik sig i går en overraskelse. Helsingør Handel troppede op med en dejlig lagkage med "velkommen tilbage", skrevet i marcipan.

ERHVERV:- Vi havde slet ikke turdet håbe på det her, siger en glad nybagt butiksejer i Helsingør, Rikke Vibe-Hastrup Jaque.

Den første uge efter genåbningen af detailhandlen i coronakrisen er gået. Og den er gået godt. Nærmest over al forventning. Også for Rikke Vibe-Hastrup Jaque i Helsingør, der ud over at være en del af genåbningen i mandags også slog dørene op for første gang til sin egen forretning, Rikke Vibe, i Bjergegade i Helsingør.

- Vi er overvældede over al den opbakning, vi møder, siger Rikke Vibe-Hastrup Jaque, der efter genåbningen har slået dørene op til sin egen butik Rikke Vibe i Helsingør. Foto: Kirsten Moth

Tidligere hed den Idényt og her arbejdede Rikke i 19 år, før hun for nyligt valgte at overtage butikken og drive den videre med flere nye tiltag.


Efter genåbningen denne uge er jeg blevet overbevist om, at jeg har gjort det rigtige. Mange er kommet ind for at shoppe og købelysten er stor. Mange er også kommet for at aflevere en blomst og sige velkommen og til lykke. Det har simpelt hen været så utrolig dejligt.

Rikke Vibe-Hastrup Jaque, indehaver af ny butik i Helsingør, der har ventet på genåbningen


- Midt i en coronatid og nedlukning. Det har givet noget uro i maven. Men efter genåbningen denne uge er jeg blevet overbevist om, at jeg har gjort det rigtige. Der er kommet så utroligt mange mennesker ind. Tålmodigt har de stået i kø udenfor og ventet. Mange er kommet ind for at shoppe og købelysten er stor. Mange er også kommet for at aflevere en blomst og sige velkommen og til lykke. Det har simpelt hen været så utrolig dejligt. Vi er blevet nærmest helt væltet af søde hilsner og så mange blomster, så jeg også har taget mange af dem med hjem, fortæller Rikke Vibe-Hastrup Jaque.

Annonce

Glæden i luften

Helsingørs gader summer af mennesker i disse dage, hvor vi alle nyder den første genåbning og liv i byen.

- Man kan virkelig mærke glæden i luften, siger Kim Backe, citychef i Helsingør Handel.

Sammen med frisør Sascha Hirtsgaard, Guys and Dolls Intercoiffure i Helsingør, var han fredag på den helt store "velkommen tilbage"-tur til 60 butikker. Hver butik har fået en flot lagkage med marcipaninskriptionen "Velkommen tilbage" fra Jette Stub i Kagefryd, med venlig hilsen fra Helsingør Handel.

60 flotte velkommen tilbage-lagkager er klar i gården til Kagefryd til at blive bragt ud til 60 genåbnede butikker i Helsingør. Her er det fra venstre Jette Stub, ejer af Kagefryd samt frisør Sascha Hirtsgaard og Kim Backe fra Helsingør Handel, der gør klar til den store rundtur i byen. Foto: Kirsten Moth

- De fortjener at blive lidt forkælet og få lidt til at holde energien oppe med. Nu glæder vi os til, at vi også kan gå rundt med lagkager i anden og tredje genåbningsbølge, når henholdsvis de liberale erhverv og cafeer og restauranter forhåbentligt får lov til at genåbne, siger Kim Backe.

Annonce

Ryk ind

Hos Tibberuphøkeren vækker den uventede lagkagevelkomsthilsen glæde.

- Vi har haft virkeligt stort ryk ind siden i mandags. Mange er kommet ind for at købe. Lige så mange er kommet ind for at sige velkommen tilbage. Det gælder også kunder langvejs fra. Det er virkelig rørende og dejligt, fortæller Mogens Christensen, ejer af Tibberuphøkeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce