Annonce
Helsingør

Bydelsmødre i telefonindsats: Samtaler på farsi og arabisk informerer om corona

Bydelsmødre i Helsingborg er med til at sprede viden om coronabegrænsninger. Foto: Lars Johannessen.
I Helsingborg sørger frivillige for at opdatere hundredvis af borgere om de aktuelle coronarestriktioner.

CORONA: – Der spredes meget information på sociale medier, og det er måske forkerte informationer. Når vi ringer til folk, så får de den rigtige information, fortæller Nadia Jaber til det svenske medie SVT.


Så snart der kommer nye retningslinjer om for eksempel hjemmeundervisning , så forsøger vi at sprede den oplysning.

Projektleder Khawla Ibrahim til SVT.


Nadia Jaber er en af Helsingborgs bydelsmødre, der netop nu er med til at give vigtige coronainformationer videre til nogle af dem, der kan være svære at få kontakt med. Bydelsmødrene i Helsingborg er en gruppe frivillige, der med praktisk hjælp og information om samfundsforhold  arbejder på at forbedre den lokale integration i deres nærområder.

Netop nu er det med den rigtige information om coronaindsatsen, at bydelsmødrene markerer sig. Indsatsen har været i gang med en informationskampagne siden december.

– Så snart der kommer nye retningslinjer om for eksempel hjemmeundervisning og brugen af mundbind i trafikken, så forsøger vi at sprede den oplysning, fortæller projektleder Khawla Ibrahim til SVT.

Bydelsmødrene forsøger blandt andet at dele informationen på de sociale medier, men også med en direkte kontakt via telefonen. Omkring 33 frivillige er med i projektet og alene i løbet af de første dage havde de kontaktet næsten 300 borgere.

– De mennesker, som vi taler med, taler også med andre. Så måske bliver det bedre, og smittespredningen kan fomindskes, siger en anden bydelsmor,  Fatmeh Khashan.

Der er dog stadig store problemer med smitteudviklingen i Helsingborg. I løbet af en uge har kommunen fået 801 nye smittede, hvilket svarer til over 500 ud af 100.000 borgere.

I Helsingør er de tilsvarende tal 97 nye smittede i den seneste uge, og det svarer til 155 nye smittede pr. 100.000 borgere. Tallet er stadig langt over "bekymringsgrænsen", men i den seneste uge har antallet af nye smittede været klart faldende, så meget at Helsingør ikke længre er blandt de 20 kommuner, hvor smitten udvikler sig hurtigst.

Bydelsmødre - ideen kom fra danmark

Det er seks år siden Helsingborg var blandt de første svenske kommuner til at få bydelsmødre. Det startede med 12 mødre, og nu er man godt 100.

Projektet er inspireret af lignende projekter i Danmark og Tyskland.

I Danmark har 40 kommune grupper med bydelsmødre, og Helsngør er en af dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Biogas-skandale nummer to

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Helsingør

Politikere om hjemmepleje-ansattes tidsplaner: - Enormt ærgerligt at det bliver et minut-tyranni

Annonce