Annonce
Erhverv

Byens ældste beværtning gør klar til genåbning: - Vi har malet panelerne med porter

- Vi har gjort lokalerne meget flotte til genåbningen, forsikrer Tina Jørgensen, ejer af Borgerkroen i Helsingør. Foto: Kirsten Moth
- Det har været en mærkelig tid. Jeg kom herned påskelørdag og da jeg så terrassen ligge øde hen, blev jeg virkelig trist til mode. Men nu er det slut og vi glæder os til at se vores gæster igen, siger Tina Jørgensen, Borgerkroen i Helsingør.

GENÅBNING:  Det er aldrig sket før i de over 300 år, der har været beværtning her i Strandgade i Helsingør. At døren og fadølshanerne har været lukket i flere måneder. At der ikke har siddet gæster på terrassen og nydt smørrebrød og byens puls.

- Det har været en mærkelig tid. Jeg kom herned påskelørdag og da jeg så terrassen ligge øde hen, blev jeg virkelig trist til mode.  Men nu er det slut. Vi glæder os til genåbningen, smiler Tina Jørgensen, indehaver af den legendariske Borgerkroen, Strandgade i Helsingør.


Annonce

Det har været en lidt ambivalent tid. For mens jeg elsker at arbejde her på Borgerkroen, så må jeg også være ærlig og sige, at det har været dejligt at prøve at holde fri på en måde, jeg ikke har gjort i mange år.

Tina Jørgensen, indehaver af Borgerkroen i Helsingør


I tilsammen 50 år har Tina Jørgensen og før hende hendes far drevet Borgerkroen, hvor der helt tilbage til 1700-tallet var værtshus i kælderen. I løbet af 1800-tallet rykkede gæsterne op i gadeplan og siden 1945 har Borgerkroen, som vi kender den i dag, ligget her.

- Det har været en lidt ambivalent tid. For mens jeg elsker at arbejde her på Borgerkroen, så må jeg også være ærlig og sige, at det har været dejligt at prøve at holde fri på en måde, jeg ikke har gjort i mange år. At kunne holde påskefrokost med børnene uden at skulle fare ud af døren, siger Tina Jørgensen.

Maling efter oprindelig metode

Den lange nedlukning har Tina og hendes hold benyttet til en helt speciel særlig indvendig renovering af de historiske lokaler.

- På førstesalen har vi sat paneler op, ligesom dem, der findes i det meste af den øvrige del af vores lokaler. De er malet med porter og tørfarve. Den måde, man malede på i gamle dage. Vi synes, det passer godt til stedet, siger Tina Jørgensen.

Derudover har alle vinduer fået en grundig renovering og maling. Alt er rengjort fra loft til gulv. Bordene er lakerede.

- Nedlukningen har været en trist tid. Men også lidt ambivalent, for det har også været rart at have lidt mere tid til familien, siger Tina Jørgensen, der her sidder i et stille øjeblik på Borgerkroen i Helsingør før onsdagens genåbning. Foto: Kirsten Moth

Dagen før genåbningen har der været travlhed med at rengøre ismaskiner og fadølsanlæg, printe corona-reglerne ud og hænge dem op, sætte spritflasker frem og når gæsterne bydes inden for, skal Tina og hendes personale have styr på reglerne for coronapas, testtider og og antistoffer.

Annonce

Mange bordreservationer

Op til genåbningen onsdag har hun modtaget mails, telefonopringninger og sms'er fra en masse mennesker, der gerne vil booke et bord. Det skal gøres mindst 30 minutter før ethvert besøg, sådan som regeringen har udmeldt reglerne. Der skal være to meter mellem gæsterne, hvilket betyder, at der kun er plads til 32 gæster indendørs på Borgerkroen mod normalt omkring 60.


Blandt andet har jeg måttet sige nej til min 83-årige onkel, der mangler to dage i, at hans anden vaccinestik skal være fuldt aktivt. Han ville så gerne have været med

Tina Jørgensen, indehaver af Borgerkroen i Helsingør


- Vi glæder os til genåbningen, men det hele bliver jo en hel del anderledes end ellers. Blandt andet har jeg måttet sige nej til min 83-årige onkel, der mangler to dage i, at hans anden vaccinestik skal være fuldt aktivt. Han ville så gerne have været med. En anden gæst, der plejer bare at stikke hovedet inden for for lige at hilse på, har reserveret et bord til kl. 11 for at være sikker på at få lov til at komme ind, også selv om han ikke bliver, fortæller Tina Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce