Annonce
Helsingør

Byrådsflertal sagde ja: FC Helsingør kan sælge tribune-reklame

Det er kun ind mod banen, at FC Helsingør må sælge reklameplads langs tagkanten. Byrådet sagde nej til reklamer på siderne af tribune-taget. Illustration: Skilte & Printhuset
Hovedtribunen på Helsingør Stadion kommer snart til at hedde GardinXperten-tribunen.
Annonce

HELSINGØR:  Nu kan hovedtribunen på Helsingør Stadion hedde GardinXperten-tribunen. Et stort flertal i Helsingør Byråd besluttede på et møde mandag, at den professionelle fodboldklub FC Helsingør gerne må opsætte en reklame langs tribunetaget, men det skete først efter en ophedet politisk diskussion om, hvem der reelt ejer det et år gamle stadion.

- Vi har en fodboldklub i Helsingør. Vi har bygget et stadion til dem, så selvfølgelig skal de have lov til at reklamere. Det vil da være ærgerligt at begrænse den mulighed for dem. Hvorfor skal vi ikke give dem lov til at reklamere over det hele, så de kan få flere penge i kassen, ligesom de små fodboldklubber rundt om i kommunen gør, sagde Dansk Folkepartis Ib Kirkegaard under debatten.


Det er byens stadion. Det er vores stadion. FC Helsingør lejer det.

Bente Borg Donkin, SF


Det var Dansk Folkeparti, De Konservative, Socialdemokratiet, Venstre og Lokaldemokraterne, som godkendte, at FC Helsingør kan sælge den tagreklame-pladsen på det stadion, som kommunen betalte over 80 millioner kroner for. Imod stemte SF, Enhedslisten og De Radikale.

- Helsingør Stadion er ikke FC Helsingørs stadion, men kommunens stadion. Det er grundlæggende for et fodboldhold, at der er mulighed for at reklamere. Det skal FC Helsingør også have lov til, omkring banen! Men det her ændrer ved stadionets arkitektur, og vi kan ikke støtte det, sagde den radikale Christian Holm Donatzky.

Annonce

Naivt at tro

FC Helsingør lejer Helsingør Stadion af kommunen.

I lejekontrakten står der, at klubben kan sælge reklameplads og blandt andet også  stadionnavnet, men der var lidt tvivl om, hvorvidt en tagreklame var inden for rammerne af aftalen. Det mente flertallet i byrådet mandag dog, men ikke Enhedslisten.

- Der er et aktieselskab, der lejer stadion af os for en markedsværdi for i omegnen af 400.000 kroner om året. Nu giver vi dem lov til at sælge reklamer for langt over 400.000 kroner. Eventuelle tribunereklame-indtægter bør tilfalde Helsingør Kommune, ikke FC Helsingør, mente Enhedslistens Allan Berg Mortensen.

Byrådsmødet i Helsingør Byråd mandag aften blev holdt under corona-forholdsreglerne, blandt andet sad politikerne ikke på række, men fordelt ved borde i salen. Foto: Lars Johannessen.

- Det er naivt at tro, at hvilken som helst sportsklub kan leve uden sponsorindtægter. Vi kan ikke trække benene væk under FC Helsingør, der er på vej op igen, ved ikke at give dem lov til at tjene nogle penge ved at sælge reklamer, fastslog Venstres Mette Lene Jensen.

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad flytter ejeren af GardinXperten, Tommy Markussen, snart virksomheden fra Nivå til Helsingør. Han betaler et sekscifret beløb for baldakin-reklamen, som den slags kaldes.

Opsang til FC Helsingør: Betal lejen til tiden

FC Helsingør betaler cirka 400.000 kroner om året til Helsingør Kommune for at leje stadion. Mandag påpegede et flertal i byrådet, at klubben skal betale lejen til tiden.

Byrådet har vedtaget, at FC Helsingør kan sælge blandt andet stadionnavnet og nu også et tribunenavn. Men formanden for byrådets udvalg for idræt og fritid, den socialdemokratiske Betina Svinggaard, pointerede på mødet mandag, at "det er under forudsætning af, at FC Helsingør overholder de kontraktlige forpligtelser, blandt andet at man betaler sin leje til tiden!"

Annonce

Byens stadion

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad er FC Helsingør for øjeblikket i gang med at sælge navnet på Helsingør Stadion på Gl. Hellebækvej. Det har klubben ret til ifølge lejekontrakten med kommunen, hvilket undrede Bente Borg Donkin fra SF.

- Det er byens stadion. Det er vores stadion. FC Helsingør lejer det... Jeg er helt med på, at der skal være reklamer derude, men det skal være så nænsomt som muligt. Og det er lidt mærkeligt, at det ikke er byens borgere, der skal være med i en konkurrence om, hvad stadion skal hedde, sagde SF's Bente Borg Donkin.

Helsingør Kommune har som udlejer af stadion dog ret til afvise et stadionnavn, hvis byrådet ikke finder det passende. At navnet er foreneligt med aktiviteterne på stadion, er for eksempel et krav.

Kommunen betalte over 80 millioner

Helsingør Stadion på Gl. Hellebækvej blev indviet for godt et år siden og har en tilskuerkapacitet på 4.000 personer, heraf er de 1.000 siddepladser.

Det nye stadion har afløst Helsingørs tidligere stadion på Nordre Strandvej. Det nu ledige Nordre Strandvejs-areal vil Helsingør Kommune sælge til boligbyggeri.

Det nye stadion har kostet over 80 millioner kroner. Oprindeligt lå prisen på 57 millioner kroner, men budgettet kunne ikke holde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Er Gud fra Færøerne?

Annonce