Annonce
Helsingør

Byrådspolitiker vaccineret efter vaccinekaos: - Det var ikke egnet til ældre borgere

Borgere måtte stå i lange køer ved pop up-vaccinationscentret på Jernbanevej 7 torsdag formiddag. Her ses Nanna Læssøe Petersen, som var én af de mange borgere, der gik forgæves. Foto: Charlotte de la Fuente
Byrådspolitiker Bente Borg Donkin fik torsdag sit tredje stik med en corona-vaccine i det kaosramte pop up-sted på Jernbanevej. Hun havde dog en noget mere rolig oplevelse i forhold til de mange borgere, som kontaktede Helsingør Dagblad efter et stort kaos tidligere på dagen.

HELSINGØR: Byrådspolitiker Bente Borg Donkin (SF) var én af de mange hundrede Helsingør-borgere, som torsdag slog vejen forbi pop up-vaccinationsstedet på Jernbanevej.

Adskillige borgere har dagen igennem kontaktet Helsingør Dagblad for at berette om kaotiske scener, hvor et stort antal ældre stod helt tæt på de smalle gange i sprogcentret Speak, som lagde lokaler til vaccinationsstedet. En herre besvimede sågar og tog en kvinde med dårlig ryg med i sit fald.

Bente Borg Donkin havde dog en noget anden og langt mere fredelig oplevelse, da hun torsdag kort efter klokken 12.30 modtog sit tredje stik mod corona-virus.

Annonce

I kommentarfeltet på Helsingør Dagblads Facebook-side gav hun udtryk for, at 'det er dejligt, at der kommer nemt tilgængelige pop up-steder i vores egen by'.

- Jeg kom i den sidste del af åbningstiden, og der var ingen problemer. Jeg tror, at jeg fik en af de sidste doser. Jeg hørte, at de var ved at løbe tør, uddyber politikeren overfor dagbladet.

Bente Borg Donkin stod i kø i ganske få minutter, inden hun blev kaldt ind af personalet. Men selvom SF'eren havde en gnidningsfri oplevelse, kan hun godt se, hvorfor der opstod kaos tidligere på dagen.

- Der var en trappe, som førte op til vaccinationsstedet, og jeg kan sagtens se, hvorfor det kan have givet problemer for ældre borgere.

Dialog med regionen

Bente Borg Donkin sidder i kommunens omsorgs- og sundhedsudvalg, og hun er ikke tilfreds med, at flere af byens borgere havde en dårlig oplevelse på vaccinationsstedet, og at nogle måtte tage derfra uden en vaccine.

Jeg er jo kisteglad for, at vi får de her pop up-steder. Men samtidig må jeg også sige, at adgangsforholdene i dette tilfælde ikke har været egnet til ældre mennesker.

Bente Borg Donkin, medlem af omsorgs- og sundhedsudvalget i Helsingør Kommune

Direktør for sundhedsområdet i Helsingør Kommune, Stella Hansen, meddeler til Helsingør Dagblad, at kommunen ikke har haft noget at gøre med udvælgelsen af lokation til torsdagens vaccinationssted.

Bente Borg Donkin slår dog alligevel fast, at byrådet og regionen skal tage en klar dialog om, hvor man placerer fremtidige pop up-steder.

- Jeg er jo kisteglad for, at vi får de her pop up-steder. Men samtidig må jeg også sige, at adgangsforholdene i dette tilfælde ikke har været egnet til ældre mennesker. Man bliver nødt til at tænke på, hvad de ældre borgere har brug for, siger hun, inden hun fortsætter:

- Vi skal i byrådet hjælpe til, og vi skal tage ansvar for, at de steder, der udpeges, er bedre egnet. Vi skal i dialog på regionen, siger hun.

Hun løfter i øvrigt sløret for, at der i november kommer to nye pop up-steder i Helsingør Kommune.

- Vi ved endnu ikke, hvor det skal være, men jeg vil gøre mit til, at vi tager en diskussion omkring, hvordan vi kan hjælpe regionen med at finde et sted, som er egnet til at huse et pop up-sted, lyder det.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Pengene værd eller ej: - Hvis valget står mellem kernevelfærd og Catch, vil Catch være stedet, man skal finde pengene

Navne For abonnenter

Ib og Jeanette valgte at stå af hamsterhjulet: Nu bruger de deres tid på at være noget for andre

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Annonce