Annonce
Nordsjælland

Camilla vil fejre genåbningen af Danmark: Fællesskab og noget godt for naturen

Camilla Henriksen vil skabe fællesskab og samtidig rydde op i Helsingør centrum. Foto: Mathilda Yokelin
Camilla Henriksen, 40, har en mission: Hun vil genoplive et godt barndomsminde, skabe fællesskab og samle mennesker for at fejre, Danmark er genåbnet – dog stadig med afstand.
Annonce

HELSINGØR: - Jeg kan huske, da jeg var barn, at mine far ville arrangere oprydning i den lille sønderjyske flække, hvor jeg er vokset op. Det blev en tradition, at hele byen samlede affald en gang om året, og jeg husker det som en rigtig god dag, hvor vi samledes, fik en sodavand og rød pølse og selvfølgelig gjorde noget godt for naturen.

Netop det at samles og hygge sig i fællesskab vil Camilla Henriksen, 40, gerne genskabe efter at Danmark stille og roligt er begyndt at åbne igen efter flere måneders nedlukning på grund af coronavirus.

Annonce

Mere liv i centrum

Camilla Henriksen, som til daglig arbejder som blandt andet terapeut, står bag arrangementet Ren by Helsingør søndag d. 23. august.

Her er alle, der har lyst, velkomne til at komme ned på Axeltorv i Helsingør Centrum, hvor de vil få udleveret handsker og poser, som de kan indsamle skrald i.


Jeg håber, at indsamlingen kan sprede positiv energi og måske få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de smider affald på gaden.

Camilla Henriksen


- Jeg synes, det er så ærgerligt, at der ikke er mere liv nede i centrum af Helsingør, så det håber jeg, at mit arrangement kan hjælpe med, siger Camilla Henriksen.

Og den indstilling har fået stor ros af Helsingør Handel, som har tilbudt at servere lidt til ganen til deltagerne, når affaldsindsamlingen er vel overstået.

Annonce

Affaldsindsamling er meget populært

Selvom der er to måneder til, at affaldsindsamlingen løber af stablen, har 30-40 personer allerede tilkendegivet, at de vil deltage.

- Jeg er i princippet ligeglad med, hvor mange der kommer. Jeg håber bare, at indsamlingen kan sprede positiv energi og måske få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de smider affald på gaden, siger Camilla Henriksen.

Nationalt er det blevet meget populært med forskellige lokale initiativer, hvor folk samler skrald i deres nærområde.

I Hornbæk har det været en tradition i nogle år at ledere og spejdere fra Store Bjørn og foreningen Ren Hornbæk har indsamlet affald en gang om året, mens 400 mennesker deltog i samarbejdet ’Årets Affaldsdag’ mellem Helsingør Kommune og Danmarks Naturfredningsforening i april sidste år.

Camilla Henriksen er også glad for, at NSPV vil spæde til hendes arrangement:

- Det er helt fantastisk, at jeg har fået så meget støtte fra NSPV og Helsingør Handel. Det ville slet ikke kunne lade sig gøre med en affaldsindsamling, hvis ikke NSPV havde tilbudt at bortskaffe det indsamlede affald, så det er så skønt, fortæller Camilla Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce