Annonce
Helsingør

Carol klar til politik trods stort tab: - Jeg havde ikke kun mistet min mand, men også min bedste ven

"Mange mennesker bliver presset i livet, af forskellige årsager. Politik er et middel til at kunne gøre en væsentlig forskel for disse mennesker", siger Carol Krogstrup. Foto: Lars Johannessen.
Formanden for Integrationsrådet i Helsingør, Carol Krogstrup, stiller op for De Konservative til byrådsvalget til november.

HELSINGØR: 44-årige Carol Krogstrup har brug for et stort visitkort. Hun er universitetsuddannet i folkesundhed og har studeret global ernæring og sundhed. Hun er coach. Hun er formand for Integrationsrådet. Hun er byrådskandidat. Hun er mor. Hun er også et menneske, der ved, at livet kan rumme både stor kærlighed og dyb sorg.

- Da vi mistede Henrik, var vi alle ødelagte. Jeg var knust. Jeg havde ikke kun mistet min mand, men også min bedste ven… Spørger du mig, om jeg er kommet videre efter tabet af Henrik, så kan jeg sige, at smerten er der stadig, men jeg har accepteret det faktum, at han ikke længere er her.

Henrik var Carol Krogstrups mand, faderen til hendes børn. Han døde for få år siden.

Annonce

Sygdom uden en kur

Det var i 2001, at Henrik og Carol mødtes – på Den Internationale Højskole i Helsingør. De fik  15 år og tre børn sammen.

- Henrik blev diagnosticeret med en sjælden sygdom kaldet myelomatose i 2013, en sygdom uden nogen reel kur. Dog fik han behandling for at forlænge sit liv, hvorfor han fik en knoglemarvstransplantation. Desværre mistede vi ham i slutningen af 2016.

Henrik og Carol Krogstrups tro var en hjælp i årene med den svære sygdom og også bagefter for de efterladte. Det samme var hjælpen fra omgivelserne til Krogstrup og børnene, der bor på Vapnagård.

- Det er blandt andet vores kristne tro, der fik min familie og jeg gennem den meget mørke tid, samt den venlighed, kærlighed og støtte, vi modtog fra mange mennesker. Vi er en familie, mange beskriver som en tæt familie, en familie der beder sammen, hvilket på mange måder har været terapeutisk for os i løbet af sørgeperioden. At være der for hinanden og støtte hinanden, er vigtigt for os som familie.

Annonce

De danske værdier

I mange år har Krogstrup, der oprindeligt kommer fra Uganda, været aktiv på integrationsområdet i Helsingør. Nu er hun så også kandidat til byrådsvalget til november – et naturligt skridt mener hun.

- Jeg har tilegnet mig meget erfaring i løbet af de seneste ni år, hvor jeg frivilligt har ydet min tid og indsats for aktivt at gøre en forskel i Helsingør kommune gennem Integrationsrådet. Fokusområder, der personligt har været vigtige for mig i de seneste år, har været at bekæmpe parallelsamfundet, have fokus på boligområderne, sikre boligkvarterer, sundhed og trivsel i forhold til mental sundhed, støtte flygtninge i at blive integreret, negativ social kontrol og mange flere.


Smerten er der stadig, men jeg har accepteret det faktum, at han ikke længere er her.


Krogstrup var ikke i tvivl om, at netop De Konservative var partiet for hende. For Krogstrup handler det om at værne om den unikke danske kultur og landets værdier, om vigtige danske traditioner samt grundlæggende kristne værdier. Og så roser hun Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

- Det Konservative Folkeparti er det parti, der taler mest til mig, og som mange af mine egne værdier stemmer overens med. Da jeg blev gift med en dansk mand for mange år siden, sagde jeg ikke blot “ja” til ham. Jeg sagde også “ja” til Danmark. Hvad, der var vigtigt for ham vedrørende Danmark blev, på mange måder, også vigtigt for mig.

Annonce

Det perfekte tidspunkt

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad har flere af de yngre politikere i Helsingør Byråd – Helena Jørgensen, Mamet Naghdiana og Duygu Aydinoglu - meddelt, at de ikke genopstiller ved valget med den begrundelse, at der ikke er timer nok i døgnet til arbejde, familie og politik. Men er Carol Krogstrup klar til det pres, spørger Helsingør Dagblad.

- Jeg synes faktisk, det er et perfekt tidspunkt for mig at blive involveret i politik. Jeg er enlig mor, og mine børn er i den alder, hvor de ikke kræver min opmærksomhed på samme måde, som de gjorde, da de var meget yngre. Det gør det derfor lettere for mig på familiefronten.

Den ældste datter er 21, de to sønner er henholdsvis 18 og på vej mod 12. Og i øvrigt kender Krogstrup en del til at være presset, forklarer hun.

- Jeg har gennemgået forskellige situationer i livet, hvor jeg har følt mig meget presset og alligevel har været i stand til at håndtere det. Jeg var virkelig presset, emotionelt, mentalt, fysisk og økonomisk, i den tid, hvor min  mand blev kritisk syg, og i tiden efter vi mistede ham… Mange mennesker bliver presset i livet, af forskellige årsager. Politik er et middel til at kunne gøre en væsentlig forskel for disse mennesker. Det pres, der følger med politik er, for mig, blot en udfordring ud af mange.

Mangfoldighed er vigtigt, mener hun

Helsingør Dagblad: Er det vigtigt, at der sidder personer med anden etnisk baggrund end dansk i byrådet? Nu forlader både Duygu Aydinoglu og Mamet Naghdiani byrådet.

Carol Krogstrup: Absolut! Det er vigtigt, at borgere med anden etnisk minoritetsbaggrund også er repræsenteret. Vores samfund er mangfoldigt, og det er kun naturligt, at dette også er repræsenteret i byrådet.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Pengene værd eller ej: - Hvis valget står mellem kernevelfærd og Catch, vil Catch være stedet, man skal finde pengene

Navne For abonnenter

Ib og Jeanette valgte at stå af hamsterhjulet: Nu bruger de deres tid på at være noget for andre

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Annonce