Annonce
Helsingør

Casper Skovgaard om at være far: "Børn tager en til grænsen"

- Børnene tvinger en ud i nogle situationer, hvor man troede, at man kendte sig selv ret godt, siger Casper Skovgaard. Foto: FOTO LARS JOHANNESSEN 4526705353

Hvad er det bedste og det sværeste ved at være far? Helsingør Dagblad har talt med tre kendte helsingoranere om far-rollen.

Annonce

Helsingør: Fredag den 5. juni er det fars dag, og i den anledning har Helsingør Dagblad snakket med tre helsingoranere om at være far - og de glæder og udfordringer, der følger med.

Udover at være sanger, sangskriver og ansat på Kulturhuset Bølgen, er Casper Skovgaard far til Bastian på otte år og Sylvester på fire år.

Annonce

Hvad er det bedste ved at være far?

- Det er ubeskriveligt. Men det er en følelse af noget, der pludselig giver mening. Det udefinerbare er det allerbedste.

Annonce

Hvad er den største udfordring ved at være far?

- Det er et klokkeklart spejl, der bliver sat op foran en. Børnene tvinger en ud i nogle situationer, hvor man troede, at man kendte sig selv ret godt. Børn tager en til grænsen i ret mange sider af ens væsen, og det er en udfordring, men også ret fantastisk. Det handler om alt lige fra dårlig ånde til mindre raseri-udbrud i hverdagen. Man lærer sig selv bedre at kende på den måde.

Annonce

På hvilke punkter minder du om din egen far?

- Det bliver tydeligere og tydeligere med alderen, hvad det præcis er. Hans evige engagement i alverdens ting og sager er noget, jeg kan genkende. Min far har meget fokus på at gøre en forskel og på de svages stemme. Det er noget, der begynder at røre sig mere og mere i mig. På det mere hyggelige plan har vi begge en enormt stor forkærlighed for øl og brune værtshuse. Og det så er noget genetisk, eller om det er, fordi han har trukket mig med så mange steder, det ved jeg ikke!

Annonce

Hvad vil du gerne give videre som far?

- Noget af det vigtigste er at få vores unger til at lytte mere til andre. At prøve at sætte dem ind i, at alle verdensbilleder er forskellige, og at man skal se ud over sine fordomme for at blive klogere.

Jeg prøver at forklare mine børn, at alle har en historie, og at den kan være med til at fortælle, hvorfor de gør, som de gør.

Annonce

Er fars dag vigtig at markere?

- Min far bor i Århus, så jeg ser ham ikke hver dag. I de seneste år har jeg markeret fars dag ved at ringe op og sende en kærlig tanke til ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce