Annonce
Sport

Chokmelding: Helsingør-stjerne tvunget til at stoppe karrieren

Jeppe Kjærs sidste fodboldkamp op topplan blev opgøret mod Eddi Gomes og HB Køge den 4. december i fjor. FCH-angriberen ødelagde noget brusk i knæet, og han er fortsat stærkt hæmmet af skaden trods operation og genoptræning. Foto: Claus Birch
Jeppe Kjær er på grund af sin alvorlige knæskade tvunget til at indstille sin fodboldkarriere. Angriberen får en stor del af "skylden" for FCH-succes af både træner og sportschef.

FODBOLD: En sen decemberaften i Køge sidste år blev skæbnesvanger for FC Helsingørs topangriber Jeppe Kjær, der nu 10 måneder efter har erkendt, at det er slut med fodbold på topplan. Den alvorlige knæskade han pådrog sig syd for København er langt fra helet, og en måned før sin 36 års fødselsdag er det endegyldigt slut.

- Det var en chokmelding at få, da vores fysiske træner, Tobias Jørgensen, kom med beskeden. Han havde talt med flere eksperter, og de anbefalede et stop. Siden det stod klart, hvor alvorlig min skade var, har det da været et scenarie, at det kunne være enden på karrieren, men jeg er meget ked af, at det nu alligevel er endt sådan, siger Jeppe Kjær.

Ville tage et år

Elitesport er et overstået kapitel, og nu er håbet, at han en dag vil kunne dyrke sport på motionsplan.

- Som det er nu, kan jeg ikke andet end at cykle, så det er ikke ret godt. Skulle jeg tilbage i topform, ville det tage mindst et år fra nu, og derfor er det ikke realistisk at spille elitefodbold igen, når min alder tages i betragtning. Jeg håber virkelig ikke, der er varige mén, og jeg vil kæmpe for at komme tilbage og dyrke en eller anden slags sport. Bare for sjov, fortsætter angriberen.

Han nåede at spille 34 kampe og score 28 mål for FC Helsingør. Han var blandt andet en af de allervigtigste arkitekter bag oprykningen fra 2. division. Efter han i øvrigt havde været med til at sende dem derned.

FC Helsingør var udset til at være sidste stop i karrieren, men måden det skete på, var ikke som håbet. Alligevel er den afslutningsstærke hurtigløber ikke et sekund i tvivl om, at FCH var det rigtige sted at søge hen, da forholdet til Lyngby blev brudt i 2019.

Det er meget vemodigt, at Jeppes karriere stopper sådan her, for vi kunne jo se, at han slet ikke var færdig, da han pådrog sig skaden. Heldigvis har vi haft fornøjelsen af at arbejde sammen med ham et par år her i Helsingør, og han har flyttet enormt mange ting i vores klub.

Brian Gellert, sportschef i FC Helsingør

- Når jeg kommer til at tænke tilbage på min karriere vil det første år som professionel i FC Roskilde, hvor vi rykkede op i 1. division og de sidste par år i FC Helsingør, stikke ud som fantastiske. Mest på grund af de fantastiske grupper af mennesker, jeg var sammen med her, og hvad vi opnåede sammen, siger Jeppe Kjær.

Annonce

"Hold da kæft"

Skal enkeltstående kampe fremhæves nævnes to FC Helsingør-kampe - med omvendt fortegn.

- Altså oprykningen med FC Helsingør i Jammerbugt var fuldstændig fantastisk. Da jeg kom til klubben, stod jeg på en bane ude i Snekkersten med 35 andre spillere, jeg ikke rigtig kendte, der var ingen fysioterapeuter, der var ingen mad efter træning. Der var ikke rigtig styr på ret meget, og jeg tænkte, "hold da kæft, hvad er det, jeg har sagt ja til". 10 måneder senere rykkede vi op. Det var altså ret sindssygt, siger Jeppe Kjær.

Den næstmest mindeværdige kamp var modsat Jammerbugt-opgøret mere traumatisk for Helsingør-tilhængerne. Jeppe Kjær var nemlig med, da Lyngby i 2019 sendte FC Helsingør ned i 2. division med en sejr i de sidste sekunder, der omvendt sendte Lyngby mod oprykning til Superligaen.

- Det var vanvittigt. Vi gik fra at være bagud og ikke have en skid, til at vi pludselig scorede to mål og spillede os i playoff-kampe til Superligaen. Det er ikke mange gange, man får sådan en oplevelse i en karriere, konstaterer angriberen, der få dage efter oprykningen til Superligaen med Lyngby skiftede til FC Helsingør, da forstadsklubben ikke ønskede at beholde ham.

Desuden store oplevelser i de lavere division har Jeppe Kjær også prøvet kræfter med både Superliga og Europa Cup.

- Der har været mange store oplevelser, og at spille i Parken og på Brøndby Stadion har da været helt fantastisk. Specielt Brøndby er et vanvittigt fedt sted at spille fodbold, lyder det fra Kjær.

Annonce

Ikke færdig med FCH

Kontrakten mellem FC Helsingør og Jeppe Kjær er ophævet, og når den tidligere topscorer torsdag aften indfinder sig på Helsingør Stadion er det som civilist. Og det bliver ikke sidste gang.

- Selvfølgelig kommer jeg til at følge med. Jeg er meget, meget glad for min tid i Helsingør, og de mennesker jeg har lært at kende. Jeg kommer også til maj, hvor jeg vil stå og klappe, når holdet rykker op. For det kommer til at ske, siger Jeppe Kjær.

Både cheftræner Morten Eskesen og sportschef Brian Gellert begræder karrierestoppet fra Kjær, men de sender begge stor tak af sted til den lille angriber.

- Det er meget vemodigt, at Jeppes karriere stopper sådan her, for vi kunne jo se, at han slet ikke var færdig, da han pådrog sig skaden. Heldigvis har vi haft fornøjelsen af at arbejde sammen med ham et par år her i Helsingør, og han har flyttet enormt mange ting i vores klub, siger Brian Gellert, og cheftræneren supplerer:

- Jeppe har en stor del af skylden for, at vi er nået så langt, som vi er på kun to år. Han er ekstremt professionel i sin tilgang, og han har helt klart været et lokomotiv i vores trup i forhold til at trække tingene fremad, lyder det fra Morten Eskesen.

Foruden kontrakter med FC Roskilde, Lyngby og FC Helsingør har Jeppe Kjær tørnet ud for HB Køge og AGF.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Sport

Før bundbrag: - Vi hverken rykker ned eller overlever på Mors

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Annonce