Annonce
Helsingør

Chokolade-fabrikanten skaber succes i coronakrisen

- Det her har vendt op og ned på rigtig meget, siger Peter Beier, direktør, ejer og stifter af Peter Beier Chokolade i Gurre, om den corona-succes, virksomheden oplever med det nye issalg. Foto: Lars Johannessen
Is-salget er eksploderet på Ørsholt Gods ved Gurre, hvor chokoladekongen Peter Beier kort tid før coronakrisen  begyndte, udvidede sin chokoladeproduktion med egen isfabrik.
Annonce

ERHVERV: - Der er sort af kunder. Det her har vendt op og ned på alt her i huset.

Peter Beier, chokoladefabrikant på Ørsholt Gods ved Gurre, har vendt coronakrisen til at blive et sandt erhvervseventyr. Dog ikke på chokoladeproduktionen, men på hans nye isfabrikation.

Kort før coronakrisen begyndte og ændrede vores liv og adfærd, havde Peter Beier netop udvidet sin chokoladeproduktion med egen isfabrik, ligeledes på godset, som også danner rammen om hans og familiens privathjem.

Annonce

Æg fra egne høns

I gården blev der samtidig indrettet områder, hvor op til 60 gæster ad gangen kan sidde ved caféborde, omkranset af halmballer for også at skabe tryghed i coronatiden. Her nyder man den hjemmeproducerede is og hjemmebagte vafler, lavet på æg fra godsets egne høns og med bær fra Ørholts egen park. Eller man henter sin forudbestilte is i drive in. Her er der op til studenternes udklækning blevet solgt et stort antal røde islagkager.

Det nye tiltag har betydet fem gange så mange besøgende under coronakrisen, som der ellers normalt kommer ud til Ørholt.

- Folk kommer gående, cyklende, ridende, på motorcykler og som børnefamilier.  Her er masser af plads og højt til himlen og det er omstændigheder og rammer, der er blevet enormt attraktive under krisen. Dét, vi oplever nu, er sådan noget, der også kan ske i en coronatid. Det er gået fra at være hyggeligt salg ved produktionen til at blive en af de bedste forretninger, jeg har, siger Peter Beier.


Folk kommer gående, cyklende, ridende, kørende på motorcykler og som børnefamilier.  Her er masser af plads og højt til himlen og det er omstændigheder og rammer, der er blevet enormt attraktive under krisen

Direktør og grundlægger af Peter Beier Chokolade, Peter Beier.


Omsætningen er tilsvarende fem gange større end før coronaen på denne del af virksomhedens produktion og chokoladefabrikanten lægger ikke skjul på sin glæde.

Peter Beier i sin isfabrik på Ørsholt Gods ved Gurre. Foto: Lars Johannessen

Nu vil han udvide åbningstiderne på godset, så der er åbent både lørdag og søndag fra klokken 10 til 18 samt alle hverdage fra klokken 8 til 17.30.

Annonce

Stigende nethandel

Peter Beier Chokolade,  som han etablerede i 1996, driver 20 butikker, hvoraf syv har været lukkede i hele perioden under nedlukningen. Nu er alle butikker åbne igen.

Det stigende salg på nettet og på Ørsholt Gods opvejer de mistede indtægter i butikkerne, mens de har været coronalukkede og ifølge Peter Beier ligger er virksomhedens resultat på samme niveau som det gjorde på samme tidspunkt sidste år.

Som nyeste skud på stammen vil Peter Beier nu producere "Danmarks bedste og billigste softice". Onsdags-softice, kalder han et nyt tilbud, hvor man på godset hver onsdag for en flad 10' er kan købe sig en økologisk softice.

Filosofien bag Peter Beier Chokolade

VORES FILOSOFI

Hos Peter Beier Chokolade er der skabt et bæredygtigt "fra Jord til Bord"-koncept, som går igennem hele produktion og ud i butikkerne. Chokoladen er 100% håndlavet med anvendelse af kakaobønner fra egen plantage og råvarer fra Ørsholt Gods.

Virksomheden dyrker og anvender så vidt muligt økologiske råvarer både på virksomhedens egen plantage i den Dominikanske Republik i Caribien og på Ørholts jorde.

Der fremavles mange forskellige sorter kakao under den dominkanske sol og frugter og bær på den danske muld ved Gurre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce