Annonce
Coronavirus

Corona: Kan du ikke isolere dig hjemme, kan du få en bolig

Coronatest ved færgerne Foto: Lars Johannessen.
Bor du småt, med mange mennesker eller er din bolig ikke ideel til selvisolering? Så kan kommunen nu hjælpe.

CORONA:Er du smittet med coronavirus, lyder den klare anbefaling fra sundhedsmyndighederne, at du bør isolere dig fra andre for at undgå at sprede smitten. Er der ikke plads derhjemme, kan kommunen måske hjælpe.

Siden foråret har den faste anbefaling fra sundhedsmyndighederne til borgere, der var smittede med coronavirus været at blive hjemme og holde afstand til øvrig familie og besøgende. Det kan imidlertid være svært i mindre boliger eller hvis man er en større familie.

- Det er afgørende vigtigt, at alle er meget bevidste om, at bliver man smittet, skal man straks isolere sig fra andre. Kun sådan får vi bugt med smittekæderne. Derfor vil vi som kommune også meget gerne hjælpe, hvis man ikke kan isolere sig fra resten af familien derhjemme, siger Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær.

Annonce


Vi er meget opmærksomme på, at smittetallet stiger meget i øjeblikket, og derfor vil vi selvfølgelig være klar, hvis de tre boliger ikke skulle være nok

Peter Christensen, leder af Kontaktcenteret


Kommunen tilbyder – ligesom alle andre kommuner – en bolig, hvor du kan opholde dig. Dog skal du opfylde nogle krav for at kunne få tildelt boligen. Udover de ovennævnte med små boliger eller store familier, så skal du også have en positiv Covid 19-test og være selvhjulpen.

Bo i hotellejligheder

Helsingør Kommune har i øjeblikket tre hotellejligheder på Fabriksvej, oplyser leder af Kontaktcenteret, Peter Christensen, til Helsingør Dagblad. Kommunen er dog allerede i gang med at undersøge flere steder, borgere kan bo, hvis behovet skulle opstå.

- Vi er meget opmærksomme på, at smittetallet stiger meget i øjeblikket, og derfor vil vi selvfølgelig være klar, hvis de tre boliger ikke skulle være nok. Indtil nu har vi dog max haft personer i to af boligerne ad gangen, siger Peter Christensen.

Det er gratis at bo i boligen, hvis du bliver godkendt af kommunen, og der vil være køkkenfaciliteter, så du selv kan lave mad. Der er også mulighed for at tilmelde sig en madordning, som koster 350 kroner om dagen – dog betaler kommunen de 200 kroner, og derfor er egenbetalingen på 150 kroner.

Desuden vil der mod betaling være vaskefaciliteter til tøjvask.

Hvis du skal bo i en af boligerne, skal du blive der, til du ikke længere kan smitte. Peter Christensen vurderer, at der cirka vil være tale om sygdomsforløbet og derefter otte dage, hvor du er symptomfri, da coronavirus godt kan smitte, selvom den syge er blevet rask igen.

- Dog vil vi vurdere det fra sag til sag i dialog med borgeren, siger Peter Christensen.

Annonce

Meget vigtigt at selvisolere

- Begrænsningen af coronasmitten er et fælles ansvar. Derfor er det vigtigt, at man som borger retter sig efter myndighedernes anvisninger. Det gælder både, hvis man bliver smittet med coronavirus og i forhold til at undgå smitte ved at holde afstand til andre, have god håndhygiejne og være opmærksom på, hvor mange man samles, siger Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjællands Politi.

Også Benedikte Kiær understreger vigtigheden i, at man hurtigt kommer i isolation, da alternativet er, at blandt andet børn skal blive væk fra daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. På samme vis skal de voksne ikke gå på arbejde eller på anden vis deltage i aktiviteter. Det kan betyde, at man kan få brug for hjælp fra sit netværk til at handle ind og udføre andre praktiske gøremål.

Helsingør Kommune og Nordsjællands Politi er løbende i dialog om, hvordan man bedst muligt kan sikre, at borgerne er opmærksomme på myndighedernes anvisninger og husker at efterkomme dem.

SÅDAN GØR DU

Hvis du er testet positiv for covid-19, skal du som udgangspunkt i selvisolation. Hvis det ikke kan lade sig gøre, hvor du bor, har Helsingør Kommune måske en mulighed for at hjælpe dig.

For at få kommunal hjælp skal du opfylde nogle betingelser:

  1. Du skal være testet positiv for covid-19/coronavirus.
  2. Du skal have folkeregisteradresse i Helsingør Kommune.
  3. Du skal være selvhjulpen. Det betyder, at du skal kunne klare dig selv i hjemmet uden nogen form for hjælp.

Det er kun personer med milde eller ingen symptomer, der kan få lov til at bo i boligerne. Derudover skal du være selvhjulpen.

Er du ikke selvhjulpen, er kommunen i dialog med andre, der kan hjælpe dig med en bolig.

Er du boligløs, arbejder kommunen også på alternativer med udgangspunkt i de boliger, der allerede findes til denne gruppe.

For at få tildelt en bolig, skal du ringe til Helsingør Kommunes hovednummer 49 28 28 28. Hvis du bliver testet positiv uden for kommunens åbningstid, skal du kontakte områdeleder Peter Stougaard Christensen på telefon 49 28 32 08. Hvis Peter Stougaard Christensen ikke svarer telefonen, kan du lægge en besked med dit navn og nummer, og han vil ringe tilbage hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce