Annonce
Helsingør

Corona: Nu går det baglæns med antallet af smittede i Helsingør

Onsdag havde Helsingør Kommune 271 registrerede covid-smittede. Torsdag var tallet på forunderlig vis faldet til 270.
Annonce

HELSINGØR:Antallet af nye covidsmittede er stærkt på retur i Helsingør Kommune. Torsdagens tal fra Statens Serum Institut er dog for gode til at være sandt. I de seneste 24 timer er 638 borgere i kommunen blevet testen. Resultatet er minus én. Hvor der dagen før var 217 registrerede smittede i alt, så er der nu 270, hvilket ikke burde kunne lade sig gøre.


Bekræftede tilfælde registreres i den kommune, de bor på det tidspunkt, hvor prøven blev taget og ikke den aktuelle adresse.


Forklaringen at SSI har ændret måden at gøre tallene op på. Fra og med i dag registreres de smittede efter deres bopælskommune. Det betyder, at bekræftede tilfælde registreres i den kommune, de bor på det tidspunkt, hvor prøven blev taget og ikke den aktuelle adresse. Dette betyder mindre ændringer for 62 kommuner. Det fortæller Luise Müller fra SSI.

- Tallene beregnes også med tilbagevirkende kraft. Over sommeren skal man i øvrigt være opmærksom på, at kommunetallene ikke nødvendigvis afspejler det sted, man er blevet smittet. Selvom man for eksempel  i sommerhus eller på ferie, vil man blive registreret i sin hjemmekommune. Ligeledes fremgår turister med bopæl i udlandet ikke i kommuneoversigten, fortæller hun.

Under alle omstændigheder, så viser de seneste tal, at smitten med covid-19 i Helsingør Kommune er stort set væk.

Med de nye tal er to personer blevet smittet i de seneste syv dage. Det svarer til 3 per 100.000 borgere. De tilsvarende tal fra Sverige er ikke blevet opdateret i nogle dage. Her er det 30,4 borgere pr. 100.000 i Skåne, der er blevet smittet i de seneste syv dag, og i Helsingborg er tallet 44.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce