Annonce
Erhverv

Corona-presset: - Må vi sejle med lystfiskere eller ej?

- Vi kan ikke få svar. Vi befinder os i en gråzone, siger Jens Hartmann, skipper og ejer af turbåden Sandmanden i Helsingør. Foto: Lars Johannessen
- Vi har spurgt mange steder. Ingen kan give os svar, siger skipper på turbåden Sandmanden i Helsingør, Jens Hartmann.

TURBÅDE:  Må de sejle ud med lystfiskere? Må vi tage tre fiskere med ud på en tur, samtidig med, at der må stå 200 lystfiskere rundt om en put-and-take-sø med kort afstand. Eller må de tage 25 gæster med ombord?

Jens Hartmann, skipper og ejer af turbåden Sandmanden, hjemmehørende i Helsingør, har ringet og skrevet til flere instanser og myndigheder for at få svar på, hvordan turbådene er omfattet af corona-restriktioner og om den forsigtige genåbning også kommer turbådene til gode.

Annonce

Ingen svar

Flere af hans skipper-kolleger har ligeledes forhørt sig. Og heller ikke de har kunnet få noget entydigt svar.

Hører turbådene under fritid- og kultursektoren? Er de erhverv? Eller begge dele.

Det er nogle af de spørgsmål, der hænger ubesvarede i den ellers friske havluft.

- Jeg er ved at gå på røven, rent økonomisk, siger Jens Hartmann, ejer af turbåden Sandmanden. Han og andre turbåde kan ikke få svar på, hvor mange lystfiskere de må sejle med. Foto: Lars Johannessen

- Min båd er som et eksempel 15 meter lang. Det vil sige, at der kan stå seks fiskere på hver side med to meters afstand. Jeg har svært ved at se forskellen på andre udendørs fritidsaktiviteter, hvor man fra mandag må forsamles 25 mennesker. Og på samme måde kan man spørge, om vi må tage 25 mennesker med fra en fiskeklub, netop fordi det er en klub. Og hvorfor må vi så ikke tage en familie med otte personer med ombord, lyder spørgsmålet fra Jens Hartmann.


Mange ringede og sagde, at nu ville de ud at fiske. Og jeg har desværre været nødt til at svare dem, at det kan jeg ikke sige ja til lige nu. Og vi kan heller ikke finde ud af, hvor vi skal finde hjælp til svaret.

Jens Hartmann, skipper, ejer af Sandmanden


Han har ikke sejlet med lystfiskere siden den 6. januar og lægger ikke skjul på, at krisen kradser. Og da regeringen forleden meldte en første forsigtig genåbning ud, stod telefonen heller ikke stille hos Jens Hartmann.

- Mange ringede og sagde, at nu ville de ud at fiske. Og jeg har desværre været nødt til at svare dem, at det kan jeg ikke sige ja til lige nu. Og vi kan heller ikke finde ud af, hvor vi skal finde hjælp til svaret.

Annonce

Økonomisk presset

- Jeg er ved at gå på røven, for nu at sige det lige ud. Den kompensation, jeg har fået, dækker meget lidt, fordi vi ikke var tvangslukkede i december og sejlede med op til otte personer. Det har bidt os i halen.

Tidligere lå der et stort antal turbåde i Helsingør. I dag er der kun fem tilbage.

- Vi har talt om at danne en forening for turbådene. Der er behov for at få et talerør og at vi står sammen, siger Jens Hartmann.

Turbådsskipperne fortsætter med at forsøge at finde ud af, hvordan de er omfattet af corona-restriktioner.

Helsingør Dagblad følger sagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce