Annonce
Espergærde

Corona-smitte: Skole i Espergærde sender to klasser hjem

Espergærde skoles fire skoler har siden corona-krisens start få gange oplevet, at en elev eller en lærer er blevet smittet med Covid 19. Foto: Lars Johannesen.
To 0. klasser på Grydemoseskolen er lige nu hjemsendt på grund af smitte med corona-virus. Skolelederen forventer flere smittetilfælde i de næste måneder.
Annonce

ESPERGÆRDE: To klasser fra Grydemoseskolen i Espergærde er lige nu hjemsendt i en uge, efter en elev i sidste uge blev testet positiv for Covid 19.

- Det er en elev i en af vores 0. klasser, som, fik vi besked om, torsdag aften var testet positiv, siger skoleleder Andreas Elkjær.

Alle forældre til elever fra de to klasser fik herefter besked på at holde deres børn hjemme fra skole i en uge. Eleverne kan komme tilbage fredag, hvis de ikke har udviklet symptomer i mellemtiden. Selv om der kun er tale om en enkelt smittet elev, så har skolelederen valgt at sende begge klasser hjem.


Reaktionerne har været forståelse og opbakning fra forældrene. Men også ærgrelse, fordi det er besværligt

Andreas Elkjær, skoleleder


- Det gør vi af sikkerhedshensyn. Vi laver typisk mindre hold på tværs. Og eleverne er også sammen i pauserne, og flere af dem går i SFO sammen. Så på den måde kan vi have nogen, der har været lige så tætte på en fra deres egen klasse som én fra naboklassen. Derfor regner vi begge klasser for at være 'nære kontakter', siger skoleleder Andreas Elkjær med henvisning til Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området.

Også fem medarbejdere fra skolen og SFO'en blev sendt hjem fredag og er blevet testet hen over weekenden, siger Andreas Elkjær. Indtil videre er der ikke påvist flere smittede.

- Reaktionerne har været forståelse og opbakning fra forældrene. Men også ærgrelse, fordi det er besværligt, siger skolelederen om eleverne, der er for små til at modtage digital fjernundervisning. I stedet har forældrene kunne hente et kompendie med hjemmeopgaver, som eleverne kan lave derhjemme.

- Alle tager det alvorligt. Der er ikke noget at gøre - andet end at følge, hvad myndighederne siger, vi skal. Og det gør vi, så godt vi kan, siger skolelederen.

Annonce

Forventer flere smittede

Det er ikke første gang, at de fire skoler, der hører under Espergærde Skole, oplever smitte med coronavirus, siden pandemien brød ud i foråret.

- Fem-syv medarbejdere og otte-ti elever har i alt været smittet. Vi havde fire klasser hjemsendt lige før efterårsferien på Tibberupskolen, og før det har tre klasser været hjemsendte på Espergærdeskolen, siger Andreas Elkjær, der dog minder om, at de fire skoler i alt har omkring 1650 elever og 270 lærere.

- Vi har været i gang i over et halvt år nu. Vi møder masser af situationer, hvor vi skal tænke os om. Men grundlæggende er jeg tryg. Og heldigvis har ingen været alvorligt smittede - hverken medarbejdere eller elever, siger skolelederen, der dog ikke tør satse på, at skolen kan slippe for yderligere smitte i fremtiden, når antallet af smittede i landet igen er steget den senere tid.

- Jeg forventer flere tilfælde hen over de næste måneder, siger Andreas Elkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Annonce