Annonce
Helsingør

Coronaisolation: Lad os tage mere ansvar for hinanden

Chefredaktør Peter Hagmund-Hansen. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Det er glimrende, at Helsingør Kommune har sat ekstra penge af til aktiviteter, der kan være med til at forebygge social isolation under coronakrisen.

Det beløb, kommunens tildelingsudvalg har afsat, er ganske vist tæt på ingenting, blot 50.000 kroner til hele kommunen, men det er i virkeligheden slet ikke afgørende. Det er alligevel sjældent de store, forkromede projekter med projektledere og facilitatorer og powerpoint-workshops, der medfører de største forandringer. Næ, forandringer sker i det små. I det nære. I det enkle.

Helt grundlæggende er det ikke en kommunes opgave at sørge for, at du eller jeg eller din søster eller min far undgår at blive isolerede under coronakrisen. Ansvaret er dit. Og mit. Og alle andres. Det er os, folket, fællesskabet, familierne, samfundet, der skal undgå, at vi hver især havner i isolation.


Samtaler og nærvær og fællesskaber kan opstå på kryds og tværs, på alle mulige og umulige steder.


Det er slet ikke så svært: Det handler blot om at tage et ansvar. Om at ringe til en ven, som du ikke har talt med længe. Om at vinke til naboen over hækken. Om at indlede en samtale med en anden kunde over frysedisken i supermarkedet. For samtaler og nærvær og fællesskaber kan opstå på kryds og tværs, på alle mulige og umulige steder – også uden at kommunen blander sig med ansøgningsprocedurer og bevillingsanmodninger og tilskudsudbetalinger.

Det er godt, at kommunen har 50.000 kroner, der kan anvendes til ”at tage en eller flere ældre med ud og drikke en kop kaffe eller spise en is”, sådan som et af tildelingsudvalgets medlemmer forklarede i dagbladet mandag. Det vil imidlertid være endnu bedre, hvis den lille bevilling kan blive startskuddet til, at vi alle sammen vil tage endnu mere ansvar for hinanden i denne vanskelige tid.

Vi skal selvfølgelig ikke til at løbe ind og ud hos hinanden, for vi skal fortsat og på alle andre måder leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og lovgivningens krav om at vaske hænder og spritte af og holde afstand og gå med mundbind og begrænse den fysiske kontakt og ... Der er ingen let vej ud af coronakrisen, og derfor er det helt afgørende, at vi følger reglerne.

Det ændrer dog ikke på, at vi sagtens kan skabe meningsfulde fællesskaber - også midt i isolationens tid. Det kræver blot, at vi tager lidt mere ansvar for hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Mangel på daginstitutionspladser: Så mange børn kan ikke få en plads i deres egen by

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Helsingør For abonnenter

Leder: Problemet skulle være løst for flere år siden

Annonce