Annonce
Kultur

Coronapas, timeslots og mundbind: Sådan genåbner museerne

Onsdag genåbner de fleste af museerne i Helsingør. Foto: Lars Lindevall
De fleste museer slår dørene op onsdag, og det bliver med særlige covid 19-retningslinjer, der skal gøre besøget trygt og sikkert.

HELSINGØR: Fra onsdag kommer der mere liv og flere mennesker i byrummet, når der blandt andet åbnes for restauranter og cafeer.

Også museerne kan slå dørene op efter en lang nedlukning, men det bliver med en række covid 19-restriktioner, der skal gøre det sikkert at bevæge sig rundt som gæst.

Fælles for museerne er, at der stilles krav om fremvisning af et gyldigt coronapas samt ID - det kan være kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID.

Annonce

Coronapas eller anden dokumentation skal vise, at du er testet negativ indenfor de seneste 72 timer (både PCR og antigen-test). Du kan også få adgang, hvis du kan fremvise en positiv covid-19 test, der er foretaget mindst 14 dage og højst 12 uger inden tidspunktet for dit besøg på museet - eller hvis du kan dokumentere et gennemført covid 19-vaccinationsforløb (minimum 14 dage siden sidste stik).

Flere benytter timeslots

Derudover har flere museer indført såkaldte timeslots, som skal sikre, at der er plads på museet, når du kommer.

Det foregår typisk ved, at man bestiller entre til et bestemt tidsinterval. Køber du for eksempel en billet i tidsintervallet klokken 13-14 til M/S Museet for Søfart, vil din entre kun være gyldig i det givne tidsinterval. Herefter kan du blive så længe du ønsker. Du kan læse mere om booking af timeslots på de enkelte museers hjemmesider.

Nogle museer, eksempelvis Danmarks Tekniske Museum, har ingen tidsbestilling, så der kan man bare dukke op.

Det er et krav fra myndighederne, at alle, der bevæger sig rundt indendørs på museerne, skal bære mundbind eller visir. Krav om brug af mundbind gælder ikke, når man sidder ned.

Derudover opfordrer man de besøgende til at holde afstand, vaske hænder ofte og bruge håndsprit - og nyse i ærmet. Bliv hjemme, hvis du er syg, utilpas, hoster eller har symptomer på luftvejsinfektion.

På grund af forsamlingsforbuddet må museerne i perioden 21. april. - 6. maj lukke grupper ind på maksimalt 10 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce