Annonce
Helsingør

Coronaudbrud i Helsingør: Mange smittede ansatte får børnehus til at lukke

Mange smittede blandt Troldehøjs ansatte betyder at institutionen holder lukket ugen ud. Foto: Lars Johannessen.
Børnehuset Troldehøj holder lukket fra i morgen og ugen ud. Nu gælder det om at opspore og standse et udbrud, der ser ud til at vandre i såvel vuggestue- som børnehavedelen.
Annonce

CORONA:  Seks ud af 21 ansatte i Børnehuset Troldehøj er smittede med covid-19 og yderligere tre afventer testresultater. Det er baggrunden for at Børnehuset på H.P. Christensensvej i Helsingør nu er lukket ugen ud. Tiden, hvor børnehuset er lukket, skal bruges til at få testet alle, og ikke mindst på at få stoppet smittekæden, fortæller informationschef Martin Deichmann fra Helsingør Kommune.


Når så stor en del af de ansatte er smittede, så er vi nødt til at lukke, så vi kan få opsporet smitten.

Martin Deichmann, kommunikationschef Helsingør Kommune


Beslutningen om lukningen er truffet  i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, der har givet kommunen flere oplysninger om de smittede fra børnehuset.

- Når så stor en del af de ansatte er smittede, så er vi nødt til at lukke, så vi kan få opsporet smitten, siger Martin Deichmann.

Annonce

Leder smittet

Det er ti dage siden børnehuset sendte 29 børn og 6 medarbejdere hjem for at blive testet. For en uge siden, i tirsdags, viste det sig, at lederen af Troldehøj er testet positiv. Siden har  flere og flere ansatte har testet positive.

Det er personale, der både arbejder i vuggestue og børnehave, der er smittet, og det har tilsyneladende medført, at smittet har "vandret" rundt i institutionen, uden at man har kunnet opspore kilden. Det er det overblik, som kommunen nu håber at få ved at holde lukket indtil hele personalet har været testet.

Annonce

Ingen børn smittet

I første omgang er der ingen børn i institutionen der er smittet. På grund af de mange smittede ansatte opfordrer Helsingør Kommune dog nu forældre til at få testet sig selv og deres børn.

Beskeden om lukningen kommer på en dag, hvor Helsingør Kommune satte ny rekord med 122 nye smittede på en uge. En del af forklaringen på det høje tal er formentlig at Helsingør i hele sidste uge havde besøg af et mobilt testcenter, og at det er en del af resultaterne fra disse tests, der nu er behandlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce