Annonce
Helsingør

Covid-tal: Stor forskel på Helsingør og Helsingborg

Såvel målt på antallet af smittede som nye tilfælde er udviklingen i Helsingborg klart dårligere end i Helsingør. Foto: Reuters
Annonce

HELSINGØR: 765 er blevet smittede i Helsingborg og 271 i Helsingør. Sådan ser det totale antal covid-19 smittede for de to Øresundskommuner ud dags dato. Dermed er det helt tydeligt, at smitten er langt mere udbredt i Helsingborg end i Helsingør, også når man tager højde for at Helsingborg med sine 147.734 indbyggere er en større kommune end Helsingør med 62.695.

Antallet af smittede er én måde at registrere covid-19s udbredelse.  Den er dog ikke længere så brugbar til at beskrive den aktuelle situation, for det fortæller ikke, hvor mange af dem, der er blevet smittede, der nu er raskmeldte. Der er ikke tal for Helsingør kommune, men i hele Danmark er 91 procent af de smittede nu raskmeldte igen.

Annonce

Hvordan smitten udvikler sig

Derfor lægger myndighederne nu mere vægt på hvordan smittede udvikler sig. Det vurderer man ved at se på udviklingen inden for den seneste uge. Det var de tal for Skåne, der betød at de danske myndigheder torsdag og fredag med meget kort varsel lukkede grænsen igen for Skåne, eller rettere krævede at svenskerne kunne dokumentere at de ikke var smittede.


Selv om Helsingborgs tal er markant højere end Helsingørs, så er begge klart faldende.


Tirsdagens tal for Skåne er stadig over den danske grænse på 20 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere. De seneste offentliggjorte tal viser at i hele Skåne er der på syv dage kommet 30,4 nye tilfælde pr. 100.000 borgere. Selv om tallet er det seneste stammer det dog helt tilbage fra perioden den 15. til og med den 21. juni.

Det tilsvarende tal for Helsingborg Kommune er 44. På den anden side af Øresund har Helsingør aktuelt et tal, der hedder 8. Et meget lavt tal. I den daglige opdatering af registrerede nye tilfælde var der da også nul nye smitttede i Helsingør Kommune tirsdag.

Selv om Helsingborgs tal er markant højere end Helsingørs, så er begge klart faldende. Før weekenden havde Helsingør et tal på 32 og Helsingborg et på 79.

Annonce

Tingene kan hurtigt ændres

Holder den tendens, så burde Skåne snart nærme sig et smittetryk, der vil gøre det forsvarligt at genåbne grænsen. Der skal dog ikke meget til for igen at sende tallene på begge sider af sundet i vejret igen.

Sammenligningen af danske og svenske tal besværliggøres ved, at mens Danmark opdaterer dagligt, så der er et vist efterslæb på de svenske tal, der heller ikke justeres hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Souschef fritstillet efter blodigt opgør: Kommunen venter på politiets efterforskning

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce