Annonce
Sport

Curlingkvinder sikrer Danmark VM-avancement og OL-billet

Skipper Madeleine Dupont har styret Danmark til OL-kvalifikation. Foto: Jeff Mcintosh/Ritzau Scanpix
Danmarks kvindelandshold i curling opnår VM-avancement og OL-kvalifikation efter overraskende sejrsstime.

Det danske kvindelandshold i curling skal repræsentere Danmark ved næste års vinter-OL i Beijing.

Fredag aften sikrede Madeleine Dupont og co. Danmark en OL-billet, da den næstsidste kamp i den indledende runde ved VM i Canada endte med en sejr over Skotland på 9-5.

Natten til lørdag dansk tid slog danskerne så en tyk streg under den gode form ved at besejre Tjekkiet 6-5 i dagens anden kamp, som altså var den sidste inden slutspillet.

Præstationen udløser OL-kvalifikation samt avancement ved verdensmesterskaberne, hvor Danmark nu skal ud i en direkte dyst med USA om en semifinaleplads.

Danmark har tidligere slået USA i en tæt kamp i løbet af gruppespillet.

Sejren mod Tjekkiet beseglede den danske fjerdeplads i det indledende gruppespil, hvor det blev til 8 sejre i 13 kampe.

Danmark var ellers på forhånd ikke udset mange chancer for at ende i den sjove ende af tabellen ved VM og tage en OL-billet.

Men skipper Madeleine Dupont har sammen med søsteren Denise Dupont samt Mathilde Halse, My Larsen og Lina Knudsen imponeret.

Blandt andet er verdensranglistens nummer to, Sydkorea, blevet besejret.

Efter sejren over Skotland og inden den afsluttende ottende sejr i gruppespillet sagde Madeleine Dupont om den overraskende gode præstation:

- Inden vi tog afsted, fortalte jeg alle, at jeg ville være glad, hvis vi vandt to kampe. Og nu er vi på syv. Det sker ikke så ofte, at Danmark kommer til vinter-OL, så vi vil virkelig gerne afsted, sagde hun ifølge worldcurling.org.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce