Annonce
Helsingør

Dødsulykken på nyt stadion: Byggefirma har overtrådt lovgivning

Arbejdstilsynet har talt: arbejdsmiljøloven blev overtrådt forud for dødsulykken ved stadionbyggeriet i Helsingør. Foto: Lars Johan

Arbejdstilsynet giver Maf Byg ApS strakspåbud ifølge netop offentliggjort rapport om ulykken.

Annonce

Helsingør: Byggefirmaet Maf Byg ApS har onsdag fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet efter den arbejdsulykke, der lørdag i sidste uge kostede en 29-årig medarbejder livet på byggepladsen til det nye stadion i Helsingør.

Den 29-årige mand fra Østjylland blev knust under den betonblok, der faldt ned fra kranen og ramte ham.

Det fremgår af den rapport, som Arbejdstilsynet har udarbejdet efter undersøgelserne på ulykkesstedet.

Virksomheden har overtrådt miljølovgivningen og skal rette op på forhold, der ifølge rapporten, som Helsingør Dagblad er i besiddelse af, er i strid med lovgivningen på området.

Virksomheden har fået påbud om at sikre, at håndteringen af tribune-elementer udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

- Der løftes et 5,5 meter langt tribuneelement af beton på 1,8 tons med en strop ved hjælp af en kran. Elementet løftes i den ene ende. Stroppen glider af elementet, som falder ned, hedder det i Arbejdstilsynets netop offentliggjorte rapport.

Arbejdstilsynet vil nu vurdere, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller om Maf Byg ApS skal have en bøde.

Helsingør Dagblad har forsøgt at indhente en kommentar fra Maf Bygs ejer, Mohamad Al-Far. Det er endnu ikke lykkedes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live: FC Helsingør på jagt efter jyder

Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce